Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες για το πεζοδρόμιο στη Βίλα Ρόσα (φωτο)

Βίλα Ρόσα
22 Σεπτεμβρίου 2017 / 10:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στοίχειωσε το πεζοδρόμιο στη Βίλα Ρόσα, μετά και το δεύτερο καλοκαίρι που πέρασε από τότε που μεταφέρθηκε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στην παράκαμψη αεροδρομίου, δηλαδή την άνοιξη του 2016.

Καθημερινά τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης κατέγραφαν εικόνες πεζών να κινούνται στην άσφαλτο, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. Καθημερινή επίσης ήταν η διαβεβαίωση ότι το πεζοδρόμιο θα γίνει με χρήματα από το τεχνικό πρόγραμμα του 2017.
Η σύμβαση με τον εργολάβο που υπεγράφη στις αρχές Ιουνίου, η οποία προβλέπει προθεσμία ολοκλήρωσης 40 μέρες, δημιούργησε την προσδοκία ότι το καλοκαίρι θα έχουμε πεζοδρόμιο.
Μετά δημιουργήθηκαν ενστάσεις από τους κατοίκους, μετά ήταν καρδά της τουριστικής σεζόν και θα υπήρχε έντονη όχληση, μετά ορίστηκε «ραντεβού» για τις 4 Σεπτεμβρίου...
Στο μεταξύ υπήρχαν γραφειοκρατικές διαδικασίες που έπρεπε να προηγηθούν, όπως διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Αναστασόπουλος.
Ο φακός της Ενημέρωσης παρακολουθούσε καθημερινά, αναμένοντας την εργολαβία να ξεκινήσει...
Χθες εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και σήμερα έχει ξεκινήσει η εκσκαφή.



Για να μην δημιουργείται έντονη παρακώλυση στην κυκλοφορία, οι εργασίες θα προχωρούν και θα ολοκληρώνονται τμηματικά. Η πρόβλεψη είναι να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο και από τις δύο πλευρές του δρόμου.