Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρχές Οκτώβρη ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης στη Ζάκυνθο

Γ.Κασσιμάτης Ζάκυνθος
29 Σεπτεμβρίου 2017 / 13:43

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να βρεθεί στη Ζάκυνθο ο συνταγματολόγος Γεώργιος Ι. Κασιμάτης, στον οποίο όπως αναφέραμε σε πρόσφατο δημοσίευμα, έχει στραφεί ο Δήμος Ζακύνθου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για την κατοχύρωση της περιουσίας του.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κασιμάτης θα παρευρεθεί σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις που προγραμματίζονται για τις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για το ζήτημα της επιχώριας περιουσίας αλλά και για την συνεργασία που πρόκειται να ξεκινήσει με το Δήμο, παρέχοντας του το «νομικό οπλοστάσιο» για την κατοχύρωση της περιουσίας του.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα Κύθηρα στο πλαίσιο του θεματικού συνεδρίου με θέμα την ¨Νησιωτική Πολιτική- Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νησιωτικότητα» είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, τόσο με τον συνταγματολόγο κ. Κασιμάτη, όσο και με τους συναδέλφους του Δημάρχους σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα, προκειμένου να οργανώσουν κοινές δράσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θυμίζουμε πως τα Κύθηρα αποτελούν την μοναδική περίπτωση όπου η επιχώρια περιουσία του νησιού  κατοχυρώθηκε νομικά και διαχειρίζεται αποκλειστικά και μόνο από την Επιτροπή Επιχώριας Περιουσίας των Κυθήρων.

Εισηγητής του Νόμου με τον οποίο τα Κύθηρα κατοχύρωσαν την περιουσία τους, ήταν ο κ. Κασιμάτης καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, που διετέλεσε πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών και διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

ermisnews.gr