Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε απόγνωση οι νεφροπαθείς, ζητούν βοήθεια από την Πανελλήνια Ομοσπονδία

νεφροπαθείς
03 Οκτωβρίου 2017 / 10:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η στελέχωση της μονάδας Τεχνητού Νεφρού με διάφορες άστοχες ενέργειες, μετακινήσεις τόσο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όσο και των διοικήσεων μειώνεται συστηματικά» αναφέρει σε επιστολή του προς την

προς την  Πανελλήνια Ομοσπονδία, ο Σύλλογος Νεφροπαθών. Η επιστολή περιγράφει για πολλοστή φορά τη ζοφερή πραγματικότητα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που βιώνουν οι ασθενείς στην Κέρκυρα, που αντί να βελτιώνεται, εξακολουθεί να βρίσκεται «στο κόκκινο».

Αναδημοσιεύουμε την επιστολή:

ΘΕΜΑ:ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΗΝ 6η Δ.Υ.ΠΕ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ (ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση σοβαρής στελέχωσης με ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μεγαλύτερης δημόσιας νησιωτικής Μ.Τ.Ν. του Γ.Ν. Κέρκυρας.

Α. Η δεύτερη επικουρική νεφρολόγος που με χίλια βάσανα ήρθε στην μονάδα μας είναι έτοιμη να δηλώσει παραίτηση. Κάνει παράνομα 15 (άτυπα 17) εφημερίες για πέντε μήνες τώρα, ενώ ο νόμος προβλέπει 7, με συνέπεια να έχει φτάσει στα όριά της σημειώστε ότι είναι μητέρα δεκάχρονου παιδιού…
Η υπεύθυνη της μονάδας επίσης παράνομα από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα καλύπτει την μονάδα κάνοντας 23,18,14 εφημερίες, έπρεπε να κάνει 4. Όλο αυτό το διάστημα δηλώνει προφορικά και γραπτώς στην διοίκηση ότι δεν αντέχει αυτό το πρόγραμμα εργασίας. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το οργανόγραμμα του νοσοκομείου και τον νησιωτικό χαρακτήρα έπρεπε να έχουμε 4 νεφρολόγους!
Είχαμε τονίσει στην διοίκηση με ξεκάθαρο τρόπο ότι αν δεν στελεχωθεί η μονάδα με ακόμη έναν επικουρικό νεφρολόγο μέχρι να έρθουν οι νεφρολόγοι που προκηρύχθηκαν (θέση επιμελητή β και θέση συντονιστή/διευθυντή) θα ζούμε μια τραγωδία! Από 92 ασθενείς τον Μάρτιο του 2017 σήμερα είμαστε 74 !!!
Ρωτήστε τον υπουργό με ποια λογική η 6η Δ.Υ.ΠΕ. στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» έστειλε 5ο επικουρικό νεφρολόγο για 40 νοσηλευόμενους νεφροπαθείς;;;

Β. Το ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας με διάφορες άστοχες ενέργειες, μετακινήσεις τόσο της 6ης Δ.Υ.ΠΕ. όσο και των διοικήσεων μειώνεται συστηματικά. Έχουμε 13 μεγάλης ηλικίας(όλες άνω των 45 ετών!) νοσηλεύτριες και 1 νεαρό νοσηλευτή που λήγει η σύμβασή του (αφού τον εκπαιδεύσαμε στις φίστουλες και στα μοσχεύματά μας!!) και αποχωρεί τον Δεκέμβριο, επίσης ακόμη μια νοσηλεύτρια θέλει να αποχωρήσει για λόγους υγείας και μία αποχώρησε με άδεια εγκυμοσύνης. Η τωρινή διοίκηση μας φέρνει από κέντρο υγείας 52 χρόνη ανειδίκευτη νοσηλεύτρια που η ίδια δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά για την μετακίνησή της! Θα μείνουμε με 10 όπου η μία προϊσταμένη. Σύμφωνα με της 17 ενεργές κλίνες που διαθέτει η Μ.Τ.Ν. θα έπρεπε να έχουμε 17 ειδικευμένες/νους νοσηλευτές.

Προσθέστε την μόνιμή απουσία των δυο νοσοκόμων που χρειάζεται η μονάδα και θα συνθέσετε την ζοφερή κατάσταση θεραπείας που βιώνουμε από το Δεκέμβριο του 2014!
Ζητάμε από την ομοσπονδία να διαμαρτυρηθεί στον αρμόδιο υπουργό υγείας και σε κάθε άλλη αρμόδια δημόσια αρχή για τις επικίνδυνες και παράνομες συνθήκες θεραπείας που ζούμε στην μεγαλύτερη δημόσια νησιωτική Μ.Τ.Ν. της Ελλάδας!