Κυριακή 02.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Πρώτη στις προτιμήσεις των νέων για την νυχτερινή διασκέδαση

νυχτερινή διασκέδαση Ζάκυνθος
06 Οκτωβρίου 2017 / 09:43

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τη θέση της Ίμπιζα στην κορυφή της λίστας των νέων τουριστών για διακοπές διασκέδασης παίρνουν δύο ελληνικά νησιά: η Ζάκυνθος και η Κως.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ο Νο 1 προορισμών των νέων της Ευρώπης για ξέφρενη διασκέδαση. τα ατέλειωτα πάρτι που διοργανώνονταν στις παραλίες και τα διάσημα νυχτερινά κλαμπ της, έχουν αφήσει εποχή, ήδη από τη δεκαετία του 70 και κορυφώθηκαν στη δεκαετία του 90. Πρόκειται βέβαια για την Ιμπιζα της Ισπανίας που φαίνεται ωστόσο ότι χάνει τα πρωτεία του απόλυτου προορισμού νεανικής διασκέδασης. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κρατήσεων για το νησί, μεγαλώνει ολοένα ο μέσος όρος ηλικίας που την προτιμούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές με βάση τη διασκέδαση.

Τη θέση της Ιμπιζα στην κορυφή της λίστας των νέων τουριστών για διακοπές διασκέδασης παίρνουν δύο ελληνικά νησιά: η Ζάκυνθος και η Κως.

Τα στοιχεία είναι πολύ ενδιαφέροντα και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς η τάση αυτή μπορεί να κρύβει ακριβώς τους κινδύνους που προσπαθεί να αποφύγει η Ζάκυνθος. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα της Thomas Cook δείχνει ότι τα δύο ελληνικά νησιά προσελκύουν ολοένα και περισσότερους τουρίστες νεαρής ηλικίας με χαμηλό budget και έντονο ενδιαφέρον για νυχτερινή κυρίως διασκέδαση. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, την τελευταία 5ετία στις κρατήσεις για την Ιμπιζα υπερτερούν οι ταξιδιώτες με ηλικία άνω των 30 ετών: μία στις 6 κρατήσεις την τελευταία 5ετία, έχει αντικατασταθεί από ταξιδιώτες ηλικίας 30-39 ετών.

Επιπλέον, καταγράφεται αύξηση 6% στις οικογενειακές διακοπές στην Ιμπιζα, καθώς οι ταξιδιώτες που την προτιμούσαν στα νιάτα τους, μεγάλωσαν και πέρασαν σε άλλη φάση της ζωής τους, συνεχίζοντας όμως να προτιμούν τον αγαπημένο τους προορισμό. «Οι έντονοι ρυθμοί διασκέδασης της δεκαετίας του 90 έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο χαλαρούς, ώστε να ταιριάζουν στις μεγαλύτερες ηλικίες που επισκέπτονται πλέον την Ιμπιζα», αναφέρει ο Tony Hopkins της Thomas Cook σε βρετανική εφημερίδα.

Αντίθετα, έδαφος κερδίζουν Κως και Ζάκυνθος, με τις κρατήσεις των βρετανών ηλικίας 25 ετών να έχουν διπλασιασθεί και των άνω των 50 ετών να μειώνονται.

Ετσι, η Καρδάμαινα της Κω και ο Λαγανάς της Ζακύνθου συγκαταλέγονται αυτή τη στιγμή, στα δημοφιλέστερα «καυτά» σημεία νυχτερινής διασκέδασης στην Ευρώπη, με προσιτές τιμές.

Το πώς μεταφράζεται η τάση αυτή, το γνωρίζουμε στη Ζάκυνθο πολύ καλά και τα απανωτά συμβάντα με εντάσεις και προβλήματα στο Λαγανά είναι η απόδειξη ότι δεν διαχειριζόμαστε την κατάσταση όπως οφείλουμε. Ας έχουμε ως Ζάκυνθος, κατά νου την τάση αυτή και ας λάβουμε τα μέτρα μας έγκαιρα.

Όπως επεσήμαναν Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης, πριν μερικούς μήνες στη Βρετανίδα Πρέσβειρα που επισκέφτηκε το νησί μας, οι νέοι κυρίως από τη Βρετανία που επιλέγουν τη Ζάκυνθο και το Λαγανά για ξέφρενη διασκέδαση, θα πρέπει να εμπεδώσουν το γεγονός ότι υπάρχουν νόμοι και εφαρμόζονται και πως δεν επικρατεί ασυδοσία. Αρκεί να φανούμε συνεπείς στα λεγόμενά μας και να το αποδείξουμε στην πράξη.

rizopoulospost.com