Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Υπ. Παιδείας θα επιδοθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις περικοπές τμημάτων

Δημοτικό Συμβούλιο
11 Οκτωβρίου 2017 / 09:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης για το ζήτημα της περικοπής ολομελών τμημάτων από τη γενική και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε ανάγλυφα η εικόνα του προβλήματος από την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαρίνα Ράπτη, το πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Μ. Γισδάκη, τον διευθυντή του Β΄ ΕΠΑΛ Κώστα Βέργο, το διευθυντή του εσπερινού ΕΠΑΛ Κώστα Μπατά αλλά και τον Περιφερειακό Διευθυντή Ιονίων Νήσων Κώστα Γκούση. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα κατά της περικοπής και υπέρ της διατήρησης όλων των τμημάτων ειδικοτήτων στην εκπαίδευση. Με την απόφαση αυτή ο Δήμος, συμπαρατασσόμενος με την εκπαιδευτική κοινότητα, θα ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να μην καταργηθεί κανένα τμήμα και καμία ειδικότητα στην Κέρκυρα, καθόσον υπάρχουν ιδιαιτερότητες όπως η νησιωτικότητα και οι κακές σχολικές υποδομές, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τα ΕΠΑΛ και να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η τεχνική εκπαίδευση. 

Αν και η απόφαση αυτή δεν έχει εκτελεστικό χαρακτήρα, εντούτοις αποφασίστηκε να επιδοθεί στο Υπουργείο Παιδείας, ως απόφαση του ανώτατου θεσμικού τοπικού οργάνου. Μάλιστα την απόφαση θα επιδώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, σε συνέχεια της συνεργασίας που ήδη έχουν για «ανοικτά» θέματα όπως π.χ. για την αύξηση της επιχορήγησης του Δήμου για τη συντήρηση και επισκευή των γηρασμένων και προβληματικών σχολικών υποδομών.