Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΛΜΕ Κέρκυρας & Ένωση Γονέων ζητούν συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
12 Οκτωβρίου 2017 / 13:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με κύριο θέμα τις περικοπές τμημάτων στα σχολεία της Κέρκυρας, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην Κέρκυρα με ζήτημα αιχμής τις περικοπές τμημάτων στην επαγγελματική και γενική εκπαίδευση.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα διαμαρτυρία στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εμποδίζοντας τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) όπου επρόκειτο να να αποφασίσει για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που «πλεονάζουν». Οι εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν να προχωρήσει καμία τοποθέτηση εκπαιδευτικού, αν δεν εγκριθούν όλα τα τμήματα στην Κέρκυρα, ενώ θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην Κέρκυρα.

Ο Υπουργός Παιδείας θα έρθει στην Κέρκυρα, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στα εγκαίνια του Μουσείου Καποδίστρια στην Κουκουρίτσα Ευρωπούλω, τα οποία θα γίνουν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Με την ευκαιρία ωστόσο, ο Υπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλειο Χρυσικόπουλο και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ιωάννη Δραγώνα.