Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας στο πρότυπο Ελαιουργείο Αγ. Ματθαίου «THE GOVERNOR»

ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας
03 Nov 2017 / 11:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της δράσης #avrio, κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ Γιάννη Αρμενιάκο, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Αλέξανδρο Σαμοϊλη και στελέχη του Νότου,

επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ελαιουργίας «THE GOVERNOR» με σκοπό την ενημέρωση για την γραμμή παραγωγής και την διάθεση του εκλεκτού κερκυραϊκού προϊόντος στην εγχώρια και Διεθνή αγορά.
Ακολούθησε συζήτηση από την οποία εξήχθησαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:
1.θα πρέπει να στηριχθούν από την πολιτεία οι επιχειρήσεις με εξαγωγική διάθεση τόσο στο ιδρυτικό όσο και στο λειτουργικό τους στάδιο.
2.Θα πρέπει να ενισχυθούν τα επενδυτικά κίνητρα προς τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα επιχειρήσεων με εξαγωγικό ενδιαφέρον.
3.Η διενέργεια στοχευμένων σεμιναρίων προς τους ελαιοπαραγωγούς με σκοπό την ενημέρωση τους για τις βιολογικές και εναλλακτικές καλλιέργειες ελαιοκάρπου.
4.Διευκολύνσεις στην πρόσβαση των εξαγωγικών επιχειρήσεων ελαιολάδου σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις που αποδεδειγμένα στοχεύουν στον εξευγενισμό του προϊόντος και στην αριστοποίηση της συσκευασίας.
5.Διευκόλυνση από το κράτος των εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου για τη συμμετοχή τους σε Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και ποτών.
Η ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας κωδικοποίησε τα επιμέρους ζητήματα και τα διαβίβασε Κεντρικά, προκειμένου να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη πρόταση για κάθε είδους δραστηριότητα που διεξάγεται στην Χώρα μας, με την πρόταση επεξεργασμένων λύσεων για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση.
Ο Πρόεδρος
Της Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας
Γιάννης Αρμενιάκος