Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυναμική κινητοποίηση των μαθητών Ληξουρίου και Αργοστολίου

Kεφαλονιά
25 Nov 2017 / 09:49

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί οι μαθητές σχολείων του Ληξουρίου, Αργοστολίου, Κεραμειών και Σάμης έξω από την περιφερειακή ενότητα Kεφαλονιάς.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές από όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης με κύριο αίτημα την απομάκρυνση των προκατασκευασμένων αιθουσών και την επιστροφή σε σχολικό περιβάλλον με αξιοπρεπείς συνθήκες.

Μεγάλη έκπληξη ήταν και η συμμετοχή μαθητών της Α' Δημοτικού του Ληξουρίου, οι οποίοι είχαν φτιάξει διάφορες ζωγραφιές με τα αιτήματα τους. Άλλες τις κόλλησαν στους τοίχους της Περιφέρειας, και άλλες τις άφησαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου. Οι μαθητές επισημαίνουν τις κακές συνθήκες όπου επικρατούν στους υπάρχοντες χώρους με ελλείπεις παροχές και θέρμανση αλλά και την αναγκαιότητα για συγκοινωνιακή μελέτη για το σχολικό συγκρότημα στο Φαραώ.


Η κινητοποίηση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των μαθητών και των γονέων και συνεχίσθηκε εντός της περιφερειακής ενότητας. Λόγω απουσίας τόσο του Αντιπεριφερειάρχη όσο και του Δημάρχου οι μαθητές ενημέρωσαν για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν εκπροσώπους των αρχών, και τόνισαν ότι θα δώσουν δυναμικό παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αποκατάσταση των σχολείων.
Μαρία Κουρκουμέλη
Πηγή: www.inkefalonia.gr