Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έχασε την προθεσμία για χρηματοδότηση επισκευής του κτηρίου των ΕΠΑΛ ο Δήμος

1o ΕΠΑΛ
30 Nov 2017 / 14:31

Δίνουν το κλειδί την Παρασκευή οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ- Δεν πρόλαβε να εντάξει το κτήριο των ΕΠΑΛ στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων ο Δήμος Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτοψία στις κτηριακές εγκαταστάσεις των ΕΠΑΛ στο Μαντούκι, έκανε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Γουλής.
Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας μετέφερε ότι βάσει των όσων αντίκρισε, υπάρχει δυνατότητα να γίνουν παρεμβάσεις. Ωστόσο, πρόσθεσε, το χρονικό περιθώριο που θέτουν οι μαθητές, είναι ελάχιστο.
 
Δεν πρόλαβαν την προθεσμία για χρηματοδότηση 
 
Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Γουλής, ανέφερε ότι τα παιδιά του υπέδειξαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πρόκειται όπως μας είπε για τις τουαλέτες που είναι παλιές και όταν βρέχει πλημμυρίζουν, για ένα βουλωμένο φρεάτιο που ξεχειλίζει σχεδόν καθημερινά και για τα πολλά και γνωστά κτηριακά προβλήματα. Ο κ. Γουλής, τόνισε ότι πρέπει η όποια παρέμβαση να γίνει σωστά. Οι τουαλέτες, όπως είπε, πρέπει να αντικατασταθούν από άλλες που να είναι σύγχρονες. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και σωστή προετοιμασία.
Όσον αφορά στο φρεάτιο, ο κ. Γουλής τόνισε ότι το ζήτημα θα αποκατασταθεί άμεσα, καθώς ήδη έχει επικοινωνήσει με τη ΔΕΥΑΚ και αναμένεται πολύ σύντομα η παρέμβασή της εκεί.
«Δεν προλάβαμε και δεν ήμασταν έτοιμοι για να εντάξουμε στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων τα ΕΠΑΛ». Αυτό ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Γουλής, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το ότι κατατέθηκε στο ΠΕΠ το σχολείο Γαστουρίου για έργα ύψους 2,5 εκατομμυρίων. Τα ΕΠΑΛ, όπως είπε, χρειάζονται σχεδόν 4 εκατομμύρια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.
 
Τι δήλωσε η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ

 
«Την Παρασκευή οι μαθητές δεσμεύτηκαν ότι θα παραδώσουν το κλειδί». Αυτό ανέφερε η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ, Βάσω Μοναστηριώτη. Μας είπε ότι είχε την Πέμπτη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Καββαδία, ο οποίος την ενημέρωσε πως το πετρέλαιο θα τοποθετηθεί άμεσα στην ίδια ποσότητα με πέρυσι. Συζήτησαν επίσης για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στο κτήριο. Όπως μας είπε η κ. Μοναστηριώτη, πρέπει να βρεθεί άλλο κτήριο για να γίνονται μαθήματα στο μεταξύ, κάτι που σημαίνει και αλλαγή ζώνης. 
 
«Διαπίστωσα νοθεία στις καταστάσεις»
 
Η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ, Βάσω Μοναστηριώτη, ανέφερε ότι τίθεται ένα ζήτημα όσον αφορά στα κίνητρα των μαθητών για την κατάληψη. Η ίδια, όπως είπε, αντιλαμβάνεται την ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που θέτουν τα παιδιά, ωστόσο –σημείωσε- ήθελαν να κλείσουν το σχολείο και θα έβρισκαν σίγουρα κάποιο ζήτημα να θέσουν, ακόμη κι αν δεν υπήρχε.
Αναφέρθηκε και στην ψηφοφορία της κατάληψης, στην οποία κατήγγειλε ότι υπήρξε νοθεία. Μαθήτρια η οποία έλειπε από το σχολείο, όπως υπογράμμισε, εμφανιζόταν να είχε ψηφίσει υπέρ. Έτσι, η κ. Μοναστηριώτη αρνήθηκε να παραλάβει τις σχετικές καταστάσεις, ώστε να μάθουν όπως είπε τουλάχιστον τη διαδικασία των εκλογών. Την επόμενη μέρα, οι μαθητές έβαλαν λουκέτο χωρίς ψηφοφορία.

Όσον αφορά στο επεισόδιο κατά το οποίο μαθητές δεν επέτρεπαν στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γκούση και στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρο Αθηναίο να μπουν στο κτήριο ώστε να δουν από κοντά τα προβλήματα, η κ. Μοναστηριώτη ανέφερε ότι κάποιος είχε προτρέψει τους μαθητές να μην αφήσουν κανέναν να μπει στο κτήριο για να μην σπάσει η κατάληψη.