Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο μόλο Αγίου Νικολάου στη Ζάκυνθο

imerazante.gr
20 Δεκεμβρίου 2017 / 08:59

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Ομόφωνη ήταν η απόφαση που έλαβε η Λιμενική Επιτροπή για την έκδοση και εφαρμογή από το Λιμεναρχείο της Κανονιστικής με την οποία θα ρυθμίζεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του μόλου του Αγίου Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν επί τάπητος όλες οι παράμετροι που θα ισχύσουν από την επόμενη τουριστική σεζόν από το Ηρώο των Πεσόντων μέχρι και το Πόρτο. Στοιχεία που σχετίζονται με το πρόβλημα της διευθέτησης της κυκλοφορίας των οχημάτων ώστε και οι οδηγοί να εξυπηρετούνται και να υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι χώροι για τους πεζούς.
Κάτι τέτοιο κρίθηκε αναγκαίο, προκειμένου στην συνέχεια το Λιμεναρχείο να προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων. “Οι προτάσεις που ήρθαν από το Λιμεναρχείο αφορούσαν είτε την απόφαση για πεζοδρόμηση της περιοχής για κάποιες ώρες της ημέρας, είτε την απόφαση για απαγόρευση της στάθμευσης στο σημείο, όπου ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί οδηγοί σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους, προκαλώντας αφενός κυκλοφοριακό κομφούζιο, αφετέρου προβλήματα με του καταπέλτες των σκαφών που δένουν στην περιοχή”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άκης Ζήβας.
Εκείνο που βάρυνε στη λήψη της απόφασης είναι η νέα όψη που θα έχει πλέον η περιοχή μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και η αισθητική της αναβάθμιση. Επίσης, οι υπαρκτές ανάγκες που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των επιβατών από τα Ιταλικά πλοία και τα κρουαζιερόπλοια, την τροφοδοσία των τουριστικών σκαφών και των ημεροπλοίων που δένουν στην περιοχή.
“Μεταξύ των προτάσεων είναι ο χρονικός και χωρικός προσδιορισμός του ανεφοδιασμού καυσίμων και τροφοδοσίας των σκαφών, η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης από το Ηρώο των Πεσόντων μέχρι και το Πόρτο από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων κ.α. Στόχος να μπει μια τάξη στο μέχρι σήμερα καθεστώς και πλέον το λιμάνι να παρουσιάζει μια σύγχρονη και όμορφη όψη”, πρόσθεσε ο κ. Ζήβας.
Σε ότι δε αφορά στην εφαρμογή των μέτρων προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις. Από εκεί και πέρα το έργο ολοκληρώνεται, ενώ επόμενος σταθμός είναι εκείνο στον μόλο του Αγίου Διονυσίου.

Πηγή: imerazante.gr