Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλύτερες οι συνθήκες αλλά ακατάλληλος ο Κατσικάς

Κατσικάς Ιωαννίνων
22 Δεκεμβρίου 2017 / 13:21

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής, ότι ο χώρος του Κατσικά είναι ακατάλληλος για υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων, επανέλαβε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή την επαναλειτουργία του Κέντρου Υποδοχής.

Στον Κατσικά έχουν τοποθετηθεί πλέον προκατασκευασμένες κατοικίες, πλήρως εξοπλισμένες και η προετοιμασία που έχει γίνει αφορά στην φιλοξενία περίπου 500 προσφύγων.
 
Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο τον ενημέρωσε για την άφιξη των προσφύγων τις επόμενες ημέρες.
 
«Θεωρώ πως σε αυτή τη φάση υπάρχει μια καλύτερη προετοιμασία και καλύτερες συνθήκες στον Κατσικά. Δεν θα πάψουμε ως Δημοτική Αρχή να λέμε ότι η περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Κατσικά είναι ένας ακατάλληλος χώρος, ωστόσο έχουν δημιουργηθεί κάποιες αξιόλογες υποδομές και οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν κάτω από καλύτερες συνθήκες.
 
Εμείς λειτουργούμε επικουρικά, αλλά θα είμαστε εκεί όπου μας χρειαστούν σε συνεργασία με όλους τους φορείς γιατί κι αυτοί άνθρωποι πρέπει να ζήσουν αξιοπρεπώς», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Πηγή: epiruspost.gr