Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Με αντεγκλήσεις και αποχωρήσεις ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα

τεχνικό πρόγραμμα Ζακύνθου
28 Δεκεμβρίου 2017 / 11:27

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Από αντεγκλήσεις και αποχωρήσεις χαρακτηρίστηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου κεντρικό θέμα της οποίας ήταν η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2018, η οποία έγινε μόνο από την συμπολίτευση.

Λίγο νωρίτερα η μείζονα αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για τη Ζάκυνθο” Γιώργο Αρμένη να καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με αρκετούς εκ των συμβούλων της πλειοψηφίας να επιλέγουν να μην παρίστανται στις συνεδριάσεις.
Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Αρμένης ανέφερε πως “Θλίψη, οργή και αγανάκτηση είναι η τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν όχι απλά και μόνο την κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους για δεύτερη χρονιά μέσα στα Χριστούγεννα, αλλά και την εικόνα που χαρακτηρίζει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με απόντες συναδέλφους της πλειοψηφίας που επιλέγουν να μην παρίστανται με σκοπό την επίλυση και όχι διαιώνιση των προβλημάτων του τόπου”.
Δεν αρκέστηκε, όμως, μόνο σε αυτό αλλά αναφέρθηκε και στο δικό τους ρόλο επισημαίνοντας πως “παίξαμε το ρόλο μας ως αντιπολίτευση. Δεν κάναμε στείρα κριτική και αναλάβαμε τις ευθύνες μας για αυτό. Δυστυχώς δεν απέδωσε για αυτό από εδώ και πέρα θα ασκούμε δομική αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα. Γίνατε έρμαιο των επιλογών που δεν οδήγησαν σε λύσεις έχοντας απέναντι σας τα προβλήματα και όχι εμάς. Παίρνουμε την ευθύνη των όσων δρομολογήσαμε, όχι όμως και εκείνη των δυο χρόνων με τα μπάζα στην Πλατεία Σολωμού, για τα σκουπίδια στους δρόμους, τα προβλήματα υδροδότησης, το ΚΑΠΗ, τους Παιδικούς, τις Κοινωνικές δομές και τόσα άλλα”. 
Στο σημείο αυτό και με την προτροπή προς το Δήμαρχο “σας αφήσουμε μόνους να παλέψετε για τη λύση των προβλημάτων και τη λήψη σωστών αποφάσεων”, ο κ. Αρμένης ανακοίνωση την αποχώρηση του συνδυασμού του. Αξίζει να αναφερθεί πως στη συνεδρίαση δεν είχαν προσέλθει ούτε τα μέλη της παράταξης “Ζακυνθινή Αναγέννηση”, ούτε ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”
 
1.096.280€ για έργα
Αυτό είναι το ποσό που πρόκειται να μοιραστεί στις Δημοτικές Ενότητες του νησιού από τη ΣΑΤΑ προκειμένου να γίνουν έργα στις επιμέρους Τοπικές Κοινότητες. Βασικό χαρακτηριστικό είναι πως περιλαμβάνει μεγάλα έργα για τα οποία απαιτούνται διαγωνισμοί και όχι μικρότερης κλίμακας που γίνονται με απευθείας αναθέσεις. Ειδικότερα τα ποσά ανα δημοτική ενότητα είναι 173.000€ Ζακυνθίων, 47.200€ Αρτεμισίων, 96.000€ Αρκαδίων, 80.700€ Ελατίων, 47.200€ Αλυκών και 41.000 Λαγανά.
Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι “γκρίνιες” των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων που βρήκαν το ποσό της ΣΑΤΑ απροκάλυπτα μικρό και οι προσπάθειες του δημάρχου να εξηγήσει ότι δεν μπορεί πια να διεκδικήσει από ένα κράτος με αδειανά Ταμεία, ωστόσο έχει ληφθεί πρόνοια να πάρουν και επιπλέον πόρους. Δεν ήταν και λίγες οι συγκρούσεις του κ. Κολοκοτσά με το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Τάσο Μποτώνη για το Λαγάνα και το έργο που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
 
Αμετάβλητα τα τέλη
Δήμου και καθαριότητας
Αμετάβλητα παραμένουν εκτός από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη καθαριότητας καθόσον για μεν τους πολίτες παραμένουν σταθερά σε σχέση με πέρυσι ενώ μετά τον εξορθολογισμό που έγινε αυξήθηκαν τα ποσά προς το ΦΟΔΣΑ από το Δήμο, το Λιμενικό Ταμείο και τη Fraport.

Πηγή: imerazante.gr