Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες βολές των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά Χαλικιόπουλου και Εργατικού Κέντρου

Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων
17 Ιανουαρίου 2018 / 15:30

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου δίνει ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων. Σε επιστολή του μαζί με τρία άλλα εργασιακά σωματεία επιτίθενται στον πρόεδρο Γ. Χαλικιόπουλο μόλις ένα 24ωρο από την ανάλογης κατεύθυνσης ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου εναντίον του ΠΑΜΕ και με αφορμή τα όσα έγιναν στο περιθώριο των πρόσφατων εργατικών διαδηλώσεων.

Όσοι ψεύδονται πριν πουν ψέμματα δηλώνουν θεματοφύλακες της αλήθειας.
Όσοι παραβιάζουν την  δημοκρατία επικαλούνται την δημοκρατικότητα τους πριν ξεκινήσουν την παραβίαση της.
Όσοι   συνδικαλιστές είναι εργοδοτικοί, το μίσος ενάντια στο ταξικό κίνημα ξεπερνά αυτό των εργοδοτών.
Σ αυτούς ανήκει και η ψευδεπίγραφη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας η οποία δεν χάνει ευκαιρία για να ξεδιπλώσει τις ‘’αρετές’’ της.
Έχοντας χάσει την γη κάτω από τα πόδια τους οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές άρχισαν και πάλι να ασχημονούν .
Συκοφαντούν το ταξικό κίνημα της Κέρκυρας υπονομεύουν τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και λασπολογούν κατά του Προέδρου του Συνδέσμου.
Για άλλη μια φορά είναι απαραίτητο να λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει για τη νέα  άθλια επίθεση που έχουν εξαπολύσει τον τελευταίο μήνα.
Υπονόμευσαν τις εκλογές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και παρ ότι καλλιέργησαν στο γόνιμο έδαφος της εργατικής υποχώρησης, απέτυχαν παταγωδώς.!
Χρησιμοποίησαν την σφραγίδα του συνδυασμού-φάντασμα (Αγωνιστική Παρέμβαση) και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για να καλέσουν σε αποχή , για να συκοφαντήσουν, για να χλευάσουν, για να σπείρουν απογοήτευση, για να κηλιδώσουν την εκλογική διαδικασία, την οποία , παρά τα όσα συκοφαντικά διέδωσαν δεν τόλμησαν επίσημα να αμφισβητήσουν γιατί απλά οι καταγγελίες τους ήταν ψευδείς και ανυπόστατες και γιατί οι εκλογές διεξήχθησαν άψογα υπό την εποπτεία της 3μελούς Εφορευτικής Επιτροπής και των 14 δικαστικών αντιπροσώπων που διεύθυναν τις αρχαιρεσίες και την καταμέτρηση .
Αφού δεν μπόρεσαν να βρουν το παραμικρό ψεγάδι στις εκλογές του σωματείου, έριξαν νέα λάσπη ενάντια στον Πρόεδρο των Ξενοδοχουπαλλήλων και τα μέλη του Δ/Σ με τον γελοίο ισχυρισμό ότι δήθεν δεν είναι ξενοδοχουπάλληλοι.
Ενώ με επιπλέον ψέμματα εμφανίζονται ως ‘’θύματα’’ επίθεσης από το ΠΑΜΕ για να δικαιολογήσουν την κατακραυγή των εργαζομένων της Κέρκυρας για την αντεργατική στάση τους.
Σε ότι αφορά τα στελέχη και τον Πρόεδρο μας είναι γνωστό ότι εργάζονται κανονικά.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ασκεί απ το 2010 που εκλέχθηκε μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ το προβλεπόμενο από το νόμο δικαίωμα στην συνδικαλιστική άδεια, θυσιάζοντας καθημερινά ακόμη και τον προσωπικό του χρόνο για τις ανάγκες του εργατικού κινήματος.
Το ίδιο δικαίωμα ασκούν εκτός  των μελών της ΓΣΕΕ , οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών,  μηδέ εξαιρουμένου του φερόμενου  Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας  , μόνο που ο τελευταίος ασκεί το δικαίωμα του για να σουλατσάρει , να παίζει  ΜΠΡΙΤΖ και να στηρίζει με τον τρόπο του την εργοδοσία της Κέρκυρας,  πολεμώντας σκληρά ότι αντιστέκεται στην εργοδοτική ασυδοσία.
Είναι επίσης γνωστό ότι:
Επειδή ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν ανήκει στην κάστα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού,  αλλά συγκρούεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και συντονίζει ορθά τους αγώνες τους ,  έχει δεχτεί πολλαπλές επιθέσεις από την εργοδοσία και παράλληλα έχει λάβει  την άρνηση του εργοδότη του , να του καταβάλλει τους μισθούς και την ασφάλιση όπως ο νόμος προβλέπει.
Είναι επιπλέον γνωστό  ότι:
Για την άρνηση του εργοδότη του να εφαρμόσει τον νόμο,  ο Πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει προσφύγει στα δικαστήρια όπου έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις 280/2011 (τελεσίδικη και οριστική)  και 138/2014 που διατάσσουν την πληρωμή και ασφάλιση του  για τα έτη 2010, 2011 και 2012.
Έχουν ακόμη δικαστεί αντίστοιχες αγωγές για τις σαιζόν 2013, 2014, 2015 , 2016 (αναμένονται αποφάσεις έχοντας τελεσίδικη και οριστική την πρώτη απόφαση), ενώ τον Φεβρουάριο του 2018 εκδικάζεται η αγωγή για την σαιζόν του 2017.
Με βάση τις προαναφερόμενες αποφάσεις έχει τακτοποιήσει την ασφάλιση του για τα έτη 2010 έως 2012 με απόφαση της τοπικής  επιτροπής του ΙΚΑ , στην οποία συμμετέχει ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου  κ.  Ζήμος Παύλος, που σημαίνει ότι η ψευδεπίγραφη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου  έχει  πλήρη γνώση της εξέλιξης της υπόθεσης.
Με την έκδοση των αποφάσεων των αγωγών 2013 έως 2017 θα τακτοποιηθεί η ασφαλιστική κάλυψη του Προέδρου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων απ την ίδια επιτροπή του ΙΚΑ
(Ας μην αγωνιούν λοιπόν, αν θα έχει ένσημα ο Πελάης για να πάρει στο μέλλον σύνταξη).
Ενώ λοιπόν έχουν πλήρη γνώση με περίσσια  θράσους , ψεύδους και κυνισμό,  εξόχως συκοφαντικά διαλαλούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν ότι ο Πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι ‘’ανεπάγγελτος’’, ‘’ανασφάλιστος’’ και άλλες τέτοιες αθλιότητες που όμοιες τους  δεν έχουν χρησιμοποιήσει  ούτε οι εργοδότες.
Ενώ εκ της θέσεως τους θα έπρεπε να συμπαραστέκονται στον Πρόεδρο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων , όπως κάνει πάντα αυτός και κάθε ταξικός συνδικαλιστής για κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητα από την τοποθέτηση και την προέλευση  του.
Οι επιθέσεις αυτές που διευρύνονται τώρα και για τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου έχουν ένα και μοναδικό στόχο , να χτυπήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΜΕ) στην Κέρκυρα , χρησιμοποιώντας την βρώμικη μέθοδο του ‘’ρίξε λάσπη , κάτι θα μείνει ‘’.
Η απάντηση όμως των εργαζομένων του κλάδου δόθηκε προσφάτως .
‘’ Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…’’
Οι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αντιμετωπίζοντας την χλεύη των εργαζομένων του κλάδου για την στάση και τις επιλογές τους, δεν τόλμησαν καν να θέσουν  υποψηφιότητα στις εκλογές του μεγαλύτερου  σωματείου .
Παρ όλα αυτά ο επικεφαλής αυτής της παρεούλας στο σωματείο παραμένει χωρίς ντροπή Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, μέλος της  Διοίκησης της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ και εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου στην τοπική επιτροπή του ΙΚΑ .
Ο φερόμενος ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ή αλλιώς Πρόεδρος των εργαζομένων όλης της Κέρκυρας (… τρομάρα του)  κ. Χαλικιόπουλος , αλλάζει παρατάξεις στο Σωματείο της ΔΕΥΑΚ και τις οδηγεί απ την πλειοψηφία,  στην ήττα και την μειοψηφία.
Όταν δεν εκλέγεται αντιπρόσωπος για το Εργατικό Κέντρο παραιτεί τον προηγούμενο (βλέπε εκλογές ΔΕΥΑΚ 2014 Α. Σουέρεφ 35 ψήφους τακτικός- Χαλικιόπουλος Γ. 34 ψήφους, αναπληρωματικός )  για να πάει αυτός και όταν με κάθε λογής ‘’νταραβέρια‘’ εκλέγεται , παίρνει μόλις 22 ψήφους από 170 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ και εκλέγεται τελευταίος και καταϊδρωμένος (βλέπε εκλογές ΔΕΥΑΚ 2017).
Η μειοψηφία της μειοψηφίας , με συνδετικό κρίκο τα εργοδοτικά κόμματα και το τοπικό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο,  συνενώνονται  ενάντια στον ταξικό πόλο της εργατικής τάξης και  με τις ‘’απαραίτητες’’  νοθείες  στα σωματείδια – σφραγίδες ,  την παράνομη συμμετοχή των συνταξιούχων,  φτιάχνουν πλαστή πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο και ποδηγετούν την εργατική τάξη.
Γαντζωμένοι με κάθε λογής τερτίπια και νοθείες στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προπαγανδίζουν απόψεις ενάντια στην απεργία, υπέρ του Γιαννίτση , χλευάζουν την προοπτική του αγώνα για κυριαρχία των εργατών  και άλλα τέτοια.
Δρουν σε διατεταγμένη υπηρεσία και ενώ εκπροσωπούν ρόλους και θεσμούς των εργαζομένων εκφράζουν απόψεις  και ενεργούν με τρόπο που καμμιά σχέση δεν έχει με τον ρόλο του εκπροσώπου των εργαζομένων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα που προκάλεσε για άλλη μία φορά την οργή των εργαζομένων η άρνηση της ψευδεπίγραφης πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου να κηρύξει απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και την υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία στις 12 Γενάρη.
Αυτή είναι δημοκρατία των αυτόκλητων υποστηρικτών της στο Εργατικό Κέντρο.
Η τρέχουσα  θητεία τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ  διαρκεί λόγω των αργών ρυθμών απόδοσης δικαιοσύνης στην χώρα μας και στην Κέρκυρα αλλά και την πολύπλευρη στήριξη που απολαμβάνουν από εξωεργατικούς μηχανισμούς τους οποίους δεν δίστασε ο φερόμενος Πρόεδρος του ΕΚΚ μέσα στην σύγχυση  του να τους καλέσει ανοιχτά να τον στηρίξουν όταν δέχτηκε την κατακραυγή της εργατικής τάξης της Κέρκυρας στις 12 Γενάρη.  
Μετά τις εκλογές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν τους γλιτώνει ούτε η εργοδοσία, ούτε οι κυβερνήσεις , ούτε η νοθεία , ούτε η καθυστέρηση  έκδοσης της δικαστικής απόφασης στην προσφυγή ακύρωσης των εκλογών του Εργατικού Κέντρου. 
Τώρα είναι μειοψηφία στην Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων , ακόμη και με το ψευδεπίγραφο άθροισμα κουκιών.
Αν είναι δημοκράτες  κι αν τους έμεινε ίχνος ντροπής ας τα μαζέψουν και ας πάνε στο καλό.
Μέχρι τότε ας τους χαίρονται  όσοι  τους ψήφισαν , όσοι τους προβάλλουν, όσοι τους ανέχονται  και οι εργοδότες που επωφελούνται.