Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και οι Κερκυραίοι αγρότες στις κινητοποιήσεις

αγρότες
24 Ιανουαρίου 2018 / 09:09

Ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις δυναμικά, όπως λέει ο Βασίλης Αρμενιάκος, πρόεδρος της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήδη η αρχή έγινε από τη Δευτέρα στην Καρδίτσα, όπου στήθηκαν τα πρώτα μπλόκα, με τους αγρότες του νομού να παρατάσσονται στον κόμβο του «Δέλτα» στον εθνικό δρόμο Ε-65. Σε τοπικό επίπεδο και οι Κερκυραίοι αγρότες ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις δυναμικά όπως μας πληροφόρησε ο Βασίλης Αρμενιάκοςπρόεδρος της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας μιλώντας στην «Ενημέρωση».

Τα αιτήματά των αγροτών, επικεντρώνονται κυρίως στις φορολογικές επιβαρύνσεις, στις τιμές των αγροτικών προϊόντων τους, στο κόστος παραγωγής, στις τιμές του αγροτικού πετρελαίου, αλλά και στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, οι αγρότες τονίζουν στην ανακοίνωση τους πως ψηφίστηκε «αύξηση κατά 200 εκατ. ευρώ των εισφορών του ΕΝΦΙΑ», ενώ σχετικά με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, αναφέρουν πως «η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα από 1η Μαΐου τον δρόμο για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Με πούλμαν στην «AGROTICA»
 
Σε τοπικό επίπεδο, την ερχόμενη Τρίτη (30/01/2018) η ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, έχει συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 π.μ. και στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η επόμενη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας, η οποία θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση «AGROTICA» στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.
«Έχουμε κλείσει πούλμαν για να συμμετέχουμε και εμείς στο μεγάλο πανελλαδικό μπλόκο στη Θεσσαλονίκη. Θα αναχωρήσουμε από την Κέρκυρα στις 6 η ώρα το απόγευμα. Βέβαια εμείς δεν μπορούμε να πάμε με τρακτέρ όμως θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση δυναμικά» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρμενιάκος
Την Τετάρτη (24/01/2018), σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες των Τρικάλων, στο Μεγαλοχώρι, ενώ το ίδιο θα πράξουν και οι συνάδελφοί τους την Πέμπτη (25/01/2018), παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Παράλληλα, στο νομό Μαγνησίας οι αγρότες αποφασίζουν την Τετάρτη για τη δική τους μορφή διαμαρτυρίας, με τα σενάρια να δείχνουν αποκλεισμό του κόμβου της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Αερινού.
Σε ό, τι αφορά την Κρήτη, η αρχή των αγροτικών κινητοποιήσεων θα γίνει από το Ηράκλειο, με τα αγροτικά μηχανήματα να παρατάσσονται στην Πραιτώρια.