Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την μίσθωση των «κενών» πόστων στις παραλίες!

οι δημοπρασίες
06 Φεβρουαρίου 2018 / 08:32

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Να ξεκινήσει έγκαιρα τις διαδικασίες που αφορούν τις μισθώσεις παραλιών επιδιώκει ο Δήμος Ζακύνθου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσουν οι δημοπρασίες για τα «πόστα», για τα οποία πέρυσι δεν υπήρξε πλειοδότης.

Υπενθυμίζουμε πως για το μεγαλύτερο τμήμα των παραλιών του νησιού, ο Δήμος έχει συνάψει από  πέρυσι μισθωτήρια διάρκειας τριών ετών και οι ιδιώτες επαγγελματίες θα πρέπει μέχρι τις 31 Μαρτίου να έχουν καταβάλει το ετήσιο μίσθωμα καθώς σε διαφορετική περίπτωση ακυρώνεται το παραχωρητήριο.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει και ο Δήμος να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την δημοπράτηση των χώρων που έμειναν «κενοί» και έτσι το επόμενο διάστημα η Οικονομική Επιτροπή αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθούν να αποφασίσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις δημοπρασίες.

Οι χώροι προς δημοπρασία θα είναι στο Τσιλιβή, στη Λιθακιά, στο Κερί, στο Βασιλικό αλλά και στις Ορθονιές (Μ. Γυαλό) που από πέρυσι αποφάσισε ο Δήμος να κάνει προκήρυξη για ομπρέλες, ενώ αφορούν κατά περίπτωση ομπρέλες αλλά και θαλάσσια σπορ.

Δημοπρατούνται οι καντίνες σε Πόρτο Βρώμη και ΕΟΤ

Πολύ σύντομα όμως ο Δήμος θα ασχοληθεί και με ένα ζήτημα που στο πρόσφατο παρελθόν είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα και αφορά την δημοπράτηση της πολυσυζητημένης καντίνας στο Πόρτο Βρώμη.

Θυμίζουμε πως το 2015 ο Δήμος είχε προχωρήσει για πρώτη φορά στη δημοπρασία της καντίνας και μετά από μια επεισοδιακή διαδικασία, ο τελικός πλειοδότης κατακύρωσε το διαγωνισμό με το απίστευτο ποσό των 105.000 ευρώ! Ο πλειοδότης ουδέποτε κατέβαλε τα χρήματα αυτά, αποσύροντας τελικά το ενδιαφέρον του και ακολούθησε νέος διαγωνισμός με μικρότερο μίσθωμα.

Η περίοδος της μίσθωσης έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, όπως συνέβη και με την καντίνα του ΕΟΤ και έτσι ο Δήμος θα κληθεί να κάνει νέους διαγωνισμούς.

πηγή: ermisnews