Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απέρριψε το δημοψήφισμα για το RDF η δημοτική αρχή

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
03 Απριλίου 2018 / 11:17

ΒΟΛΟΣ. Αποχώρησαν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της δημοτικής αρχής που θέλησε να συζητήσει το θέμα του αιτήματος δημοψηφίσματος για την καύση απορριμμάτων, προκειμένου να μην υπάρξει κινητοποίηση από πολίτες.

Οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών ζήτησαν να οριστεί ειδική συνεδρίαση εντός χρονικού διαστήματος έξι ημερών όπως προβλέπεται από τον Νόμο του Καλλικράτη για τα αιτήματα που κατατίθενται από τις αντιπολιτεύσεις. Μετά την αποχώρηση ο Α. Μπέος επανέλαβε πως η δημοτική αρχή θα κάνει εργοστάσιο στο ΧΥΤΑ, ενώ δήλωσε πως για τα υλικά που καίει η ΑΓΕΤ «ας πάνε όσοι θέλουν στον Φάμελλο».
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να συζητηθεί το θέμα που έθεσαν από κοινού 16 δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών. Όμως, τόσο η Νατάσα Οικονόμου όσο και ο Μαργ. Πατσιαντάς επισήμαναν ότι θα πρέπει να οριστεί ειδική συνεδρίαση εντός 6 ημερών, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.
«Είστε υποχρεωμένος κ. Mουλά να στείλετε πρόσκληση», τόνισε η κ. Οικονόμου, ενώ ο Αχ. Μπέος επέμενε να συζητηθεί σήμερα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι δεν συμφωνεί επειδή έχει σκοπό να κάνει σόου.
Ο Γ. Μουλάς ισχυρίστηκε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία για την διεξαγωγή της συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση, το αίτημα θα πρέπει να απορριφθεί και να επανέλθει έπειτα από χρονικό διάστημα δύο μηνών.
«Ή θα συζητηθεί σήμερα ή σε δύο μήνες», διεμήνυσε ο Γ. Μουλάς.
«Αν προχωρήσετε στη συνεδρίαση, όπως θέλετε, αναιρείται ο ρόλος των μειοψηφιών», απάντησε η Νατάσα Οικονόμου και επέκρινε τον Γ. Μουλά ότι δεν ερμηνεύει σωστά τα άρθρα του Κανονισμού.
 
«Το δημοψήφισμα δεν έχει κανένα νόημα»
 
«Δεν μπορούμε να πάμε σε δημοψήφισμα γιατί οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι», είπε και δήλωσε πως το δημοψήφισμα θα στοιχίσει πολύ ακριβά. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν θα έχει καμία δέσμευση για κανέναν. Το δημοψήφισμα δεν έχει κανένα νόημα», είπε ο Α. Μπέος και επιτέθηκε στις αντιπολιτεύσεις λέγοντας πως κάνουν τα πάντα για επικοινωνιακούς λόγους. Κατήγγειλε δε πως τα σκουπίδια που μεταφέρονταν την Κυριακή στην ΑΓΕΤ, προέρχονται όχι μόνο από την Ιταλία, αλλά και από μονάδα του Βελεστίνου.
«Ας αναλάβουν την ευθύνη η Κυβέρνηση και αυτοί που νομοθετούν. Εμείς δεν θα πάρουμε τα ρόπαλα».
Αν θα κάψει η ΑΓΕT RDF ή ο Δήμος θα παράγει SRF πρέπει να ξέρουνε πως το προβλέπει ο Νόμος, δήλωσε ο Γ. Μουλάς και είπε πως η στάση της δημοτικής αρχής τους χάλασε το σόου.
Σημειώνεται ότι υπέρ της συζήτησης του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση τάχθηκε ο Μ. Μιτζικός και ζήτησε να πάρει πολιτική θέση ο δήμος θέση απέναντι στην καύση σκουπιδιών. Άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή γιατί δεν μετέχει στην επιδημιολογική μελέτη.
Το αίτημα των 16 δημοτικών συμβούλων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος καταψήφισε η πλειοψηφία, ενώ λευκό ψήφισαν ο Μ. Μιτζικός και Αρ. Δουλόπουλος.