Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσιακή παρουσία των Κερκυραίων στην ομογενειακή παρέλαση της Ν. Υόρκης (φωτο)

κέρκυρα
27 Απριλίου 2018 / 12:40

Νέα Υόρκη, 23 Απριλίου 2018. Από την Παγκερκυραϊκή Ομοσπονδία μας έστειλαν και δημοσιεύουμε: Γεμάτη συγκίνηση ήταν η 197η παρέλαση για τον εορτασμό της ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, καθώς τα Κερκυραϊκά Σωματεία παρέλασαν μαζί.

Οι ιστορικοί Σύλλογοι του Πανκερκυραϊκού, της Ερείκουσας, του Μαθρακίου και των Οθωνών έδωσαν δυναμικό παρών στην 5η Λεωφόρο. 
Ο Πρόεδρος του Πανκερκυραϊκού κ. Θεοδωρής Δουκάκης, η γραμματέας του ΠανκερκυραϊκούΒασιλίκηΜπάρδη, η Πρόεδρος της Ερείκουσας κ. ΑμπιΦατζιο- Μουζακίτη, η Αντιπρόεδρος κ. Αυγερινή Κατέχη, ο Πρόεδρος του Μαθρακίουκ. Κώστας Αργυρός, ο Σπύρος Μάστορας και η Πρόεδρος των Οθωνιωτών κ. Δήμητρα Μάστορα Κατέχης, παρέλασαν όλοι μαζί, με τα μέλη των Συλλόγων. Το χορευτικό συγκρότημα της Ερείκουσας της κ. ΤούλαΚαραμπίνηπλαισίωσε χορευτικά την παρέλαση των Κερκυραίων Ομογενών.
Το άρμα των Κερκυραϊκών Σωματείων ήταν στολισμένο με την φωτογραφία του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, του Κερκυραίου Ιωάννη Καποδίστρια ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις Φιλαρμονικές του νησιού με τον τίτλο το μουσικό νησί. Η νέα γενιά Κερκυραίων και Διαπόντιων Ομογενών βρίσκονταν επάνω στο άρμα με Ελληνικές σημαίες. Είναι παιδιά που συμμετέχουν στα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων και αποτελούν τους συνεχιστές της παράδοσης, του πολιτισμού, της κουλτούρας της Κέρκυρας και των Διαπόντιων Νησιών.
Την παρέλαση των Κερκυραϊκών Συλλόγων τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, η Κερκυραία σε καταγωγή, πρόξενος της Νέας Υόρκης, κ. ΛάναΖωχιού, oΚερκυραίος Γλύπτης Ιωάννης Μπάρδης και ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας κ. Νίκος Μπάρδης.