Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψάχνουν λύση να ανοίξει ο πεζόδρομος για το Πάσχα

Ευγ. Βουλγάρεως
27 Απριλίου 2016 / 13:05
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λίγα μέτρα πριν το νήμα, μείναμε χωρίς ανάσα!

Επιθεώρηση του έργου της πεζοδρόμησης της Ευγενίου Βουλγάρεως έγινε την Μ. Τετάρτη από κλιμάκιο του Δήμου, αποτελούμενο από τον αντιδήμαρχο Γ. Ραιδεστινό και την πολιτική Μηχανικό του Γραφείου Παλιάς Πόλης Ευτυχία Κουλούρη, παρουσία των εργολάβων και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Μουζακίτη. 
Παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ότι το έργο θα έχει τελειώσει πριν το Πάσχα, προέκυψε καθυστέρηση επειδή τελείωσαν οι κυβόλιθοι που απαιτούνται για την πλακόστρωση των τελευταίων 25 τετραγωνικών. Η παραλαβή του υλικού είναι ζήτημα ημερών, όπως διαβεβαιώνει ο εργολάβος, αλλά στο μεταξύ, οι εργασίες επιβάλλεται να σταματήσουν για το εορταστικό τριήμερο. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Μουζακίτης βρίσκεται σε συνεννοήσεις με το Δήμο για τον τρόπο προσωρινής κάλυψης των ανοιχτών σημείων με χαλίκι ή ταμπλό ή επιπρόσθετη πλάκα πεζοδρομίου. Δεδομένης της μεγάλης σημασίας που δίνουν στην βατότητα του δρόμου την περίοδο του Πάσχα, οι έμποροι της περιοχής, είναι διατεθειμένοι ακόμα και να συνδράμουν το Δήμο οικονομικά, προκειμένου να γίνει δυνατή η διέλευση των πεζών και των Επιταφίων.
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.