Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ελαιόλαδο Buteli® στην έκθεση Good Design Greece Exhibition 2018

Buteli® extra virgin olive oil
28 Ιουνίου 2018 / 09:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για δεύτερη συνεχή χρονιά τα διεθνή βραβεία Good Design, ο παλαιότερος θεσμός βράβευσης παγκοσμίως στον τομέα του design με έδρα το Σικάγο, διοργανώνουν την έκθεση Good Ντιζάιν Greece Exhibition

στην Αθήνα σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. Στην έκθεση συμμετέχουν σχεδιαστές από την Ελλάδα και την Κύπρο που έχουν διακριθεί για την αρτιότητα, την πρωτοτυπία και την ποιότητα των έργων τους στις κατηγορίες του Industrial Design, Textiles Design, Environmental Design, Furniture Design, Graphic Design/Packaging.
Η εταιρεία Δ. και Γ. Ανδριώτης και ΣΙΑ Ο.Ε. συμμετέχει με το Buteli® extra virgin olive oil που σχεδιάστηκε από το δημιουργικό γραφείο Chris Trivizas design, στην έκθεση Good Design Greece Exhibition 2018, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), στην Αθήνα.
Το Buteli® είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μικρής παραγωγής, που δημιουργείται αποκλειστικά από ελιές που φύονται στους μοναδικής ομορφιάς ελαιώνες της Κέρκυρας. Στο κερκυραϊκό ιδίωμα «μπουτέλι» σημαίνει «κατάστημα συγκέντρωσης ελαιολάδου» και προέρχεται από την ιταλική λέξη «butelo», που ανήκει στη βενετσιάνικη διάλεκτο. Πρόκειται για ένα premium προϊόν, που πωλείται σε επιλεγμένα σημεία και σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες.
Το δημιουργικό γραφείο του Χρήστου Τριβυζά επιλέχθηκε μαζί με άλλους σχεδιαστές ανάμεσα από 200 και πλέον αιτήσεις για να συμμετάσχει στην έκθεση με έργα του (λογότυπα και συσκευασίες).
Η συσκευασία του αποτελείται από μια γυάλινη φιάλη, 500 ml, με ξύλινο πώμα, το ξύλο του οποίου προέρχεται από τα ίδια τα ελαιόδεντρα που παράγουν το ελαιόλαδο Buteli®. Για τη βελτίωση της παραγόμενης σοδειάς τα ελαιόδεντρα αυτά κλαδεύονται, όταν αυτό απαιτείται. Στη συνέχεια, τα κλαδιά περισυλλέγονται και μετά από επιλογή και ειδική επεξεργασία γίνονται πώματα για τη συσκευασία του συγκεκριμένου ελαιολάδου.
Η φιάλη του Buteli® θα εκτίθεται και στους δύο χώρους της έκθεσης, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Contemporary Space Athens, μέχρι τις 24 Ιουνίου.
Contemporary Space Athens
Μητροπόλεως 74, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3428511
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη με Κυριακή: 14.00 - 21.00.
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, (ΕΜΣΤ)
Λ. Καλλιρόης και Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα, Τηλέφωνο: 211 1019000-99
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή: 11.00 - 19.00.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: www.gooddesigngreece.com/exhibition-2018
Περισσότερες πληροφορίες για το Buteli® extra virgin olive oil: www.andriotis.co/el/buteli
Πληροφορίες για άλλα προϊόντα της εταιρίας: www.andriotis.co
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Χρήστος Τριβυζάς 210 93 10 803, Andriotis Dim Georgios OE 26610 30386.