Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του ριφιφί στην Εφορία Κέρκυρας

Ριφιφί
11 Μαΐου 2016 / 12:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την εξιχνίαση διάρρηξης κατοικίας, έφθασε η Ασφάλεια Κέρκυρας και στην ταυτοποίηση του δράστη του ριφιφί που είχε πραγματοποιηθεί στην Εφορία το βράδυ του Σαββάτου 26/9/2015.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών ατόμων ελληνικής καταγωγής 40,37,23 ετών, για την κατά περίπτωση εμπλοκή τους, στην υπόθεση της διάρρηξης του χρηματοκιβωτίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην Κέρκυρας το Σαββάτο 26.09.2015, καθώς και κατοικίας στην πόλη της Κέρκυρας την 29.04.2016 το βράδυ.
 
Για την ταυτοποίηση των τριών ατόμων και την συγκέντρωση των απαραίτητων αστυνομικών ευρημάτων πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές αστυνομικές έρευνες, από τις οποίες πρόκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία στον τρόπο δράσης, έκλεψαν από κατοικία στην πόλη της Κέρκυρας, το χρηματικό ποσό των 35.000 ευρώ, διάφορα ποσά σε άλλα νομίσματα (δολάρια, λίρες), καθώς και χρυσαφικά αξίας.
 
Η εμπλοκή του 40χρονου στην υπόθεση της διάρρηξης χρηματοκιβωτίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων τα ξημερώματα του Σαββάτου 26.09.2015, προέκυψε από συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων. 
 
Υπενθυμίζεται, ότι στην υπόθεση αυτή είχε ακολουθηθεί συγκεκριμένη μεθοδολογία παραβίασης χρηματοκιβωτίων, που είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ περίπου καθώς και παρακαταθήκες.
 
Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοικία του 40χρονου, το χρηματικό ποσό των 7.390  ευρώ, χρηματικά ποσά σε νομίσματα άλλων χωρών, ένας χρησιμοποιημένος τροχός κοπής μετάλλου καθώς και άλλα αντικείμενα για τα οποία θα πραγματοποιηθούν ειδικές εργαστηριακές-εγκληματολογικές εξετάσεις.
 
Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε  τους εμπλεκομένους βαρύνουν οι κατηγορίες των διακεκριμένων κλοπών και κατά περίπτωση και άλλα αδικήματα.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κερκύρας.