Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Συγγνώμη, λάθος!» λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Επιδοτήσεις
12 Μαΐου 2016 / 15:23

ΑΘΗΝΑ. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στην Αθήνα η Χριστίνα Λούβρου, πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας (ΕΣΑΚ),

ο βουλευτής Κέρκυρας Κ. Παυλίδης, ο εκπρόσωπος της ΓΑΙΑ Επιχειρείν -μέλος της οποίας είναι η ΕΣΑΚ- ο διευθυντής του τμήματος Τεχνικών Ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γ. Κέντρος, και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γ. Καρυώτης, η καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης για περίπου 1000 δικαιούχους οφείλεται σε αστοχία του υπηρεσιακού μηχανισμού του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τι πήγε στραβά
Το πρόβλημα προέκυψε όταν κατά τον έλεγχο του ΟΠΕΚΕΠΕ με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών, πολλά από τα αγροτεμάχια εκτιμήθηκαν ως δασώδεις εκτάσεις, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για πυκνοφυτεμένους ελαιώνες, όπως μας εξήγησε η κ. Λούβρου. Το αποτέλεσμα αυτής της αστοχίας ήταν πολλοί δικαιούχοι να λάβουν μειωμένη επιδότηση (περίπου 1.100 άτομα) και άλλοι καθόλου ( 800-1000 δικαιούχοι). Μετά την διαπίστωση του προβλήματος έγιναν διορθώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ωστόσο δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη όλα τα εν λόγω αγροτεμάχια. 

Η υπόσχεση
Το επιπλέον ζήτημα που προκύπτει πια είναι ότι οι 1000 περίπου δικαιούχοι επιδότησης που δεν την έχουν λάβει ακόμη, δεν μπορούν να διεκδικήσουν ούτε την επιδότηση για το επόμενο έτος μέσα από τη διαδικασία των αιτήσεων που λήγει στις 15 Μαΐου. Η απάντηση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ότι μέσα στο Μάη θα ολοκληρωθούν οι επιτόπιοι έλεγχοι (δεν δόθηκε ωστόσο καμία συγκεκριμένη ημερομηνία) και αν χρειαστεί θα παραταθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση του επόμενου έτους.