Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από κοινού οι εκδηλώσεις των αποδήμων Επτανησίων για την 21η Μαΐου

ΟΚΕΣΑ
13 Μαΐου 2016 / 19:11

ΑΘΗΝΑ. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκε η Ομποσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (ΟΚΕΣΑ) την πρόσκληση της Ομοσπονδίας Κεφαλονιτών και Θιακών ώστε οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Ένωση της Επτανήσου να οργανωθούν από κοινού και απ΄ όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία τους, και κάθε άλλο φορέα, δίχως καμιά εξαίρεση.

Έτσι και σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση της ΟΚΕΣΑ: Όλες οι, απανταχού, Επτανησιακές Ομοσπονδίες και κάθε Πρωτοβάθμιο Σωματείο, είτε είναι μέλος τους είτε όχι, δε θα είναι παρατηρητές αλλά θα μπορούν να συμμετάσχουν ισότιμα με τη σημαία τους, τις στολές και, βέβαια, κατάθεση δικού τους στεφάνου! Η πρωτοβουλία για να είναι η εκδήλωση ισότιμη, κοινή και καθολική, για όλους τους απανταχού Επτανήσιους και όλες τις Οργανώσεις τους, εδραιώνει και τη βάση πάνω στην οποία οικοδομείται η Πανεπτανησιακή Συνομοσπονδία, δίχως εξαιρέσεις. 
 
Η πρόσκληση
 
Η Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων Αττικής, Προσκαλεί όλους τους Επτανησιακούς φορείς και Συλλόγους της Αττικής και της Διασποράς να τιμήσουμε μαζί την Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα αναδεικνύοντας την σε κορυφαίο θεσμό Ενότητας στη δράση, Αντίστασης στις δυσκολίες και απτό δείγμα Πολιτισμού των Επτανησίων και των Αποδήμων.
Σταθερά προσηλωμένοι στην Πατριωτική ανάγκη για Ενότητα, συσπείρωση, κοινή δράση και αλληλεγγύη στην πολύ δύσκολη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση που βρισκόμαστε, Καλούμε ολους τους φορείς των Επτανησίων να αναλογιστούν το καθήκον και μαζί να συνεορτάσουμε τους Αγώνες των Ριζοσπαστών και των Συμπατριωτών -για Ενσωμάτωση των Νησιών μας στον Εθνικό Κορμό και για Κοινωνική Δικαιοσύνη- με από Κοινού Κατάθεση Στεφάνων στον Αγνωστο Στρατιώτη. 
 
Το Πρόγραμμα 
 
- 10ː00-10ː20 πμ συγκέντρωση στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγ. Τριάδος, Ρώσικη Εκκλησία (Οδός Φιλελλήνων 21Α)
- 10.30 πμ- Δοξολογία
- 11.00 πμ - μετάβαση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων
- 11.20 πμ - Κατάθεση Στεφάνων
- 12.15 πμ - Δεξίωση στο Εστιατόριο Παλιά Ιθάκη (πλατεία Μητροπόλεως)