Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Τιμούμε την επίτευξη του ακατόρθωτου»

ΑΝΕΛ
28 Οκτωβρίου 2018 / 14:42

Το μήνυμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την 28η Οκτωβρίου.

Το δελτίο τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων:
Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες .Είναι η ηρωική επέτειος του μεγάλου «ΟΧΙ» στη σκλαβιά και τη βαρβαρότητα,στην υποταγή και το σκοταδισμό. Επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε ανώνυμους και επώνυμους πεσόντες ,σε όλους εκείνους που όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις φασιστικές δυνάμεις και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής συλλογικής μνήμης και σημείο αναφοράς της σύγχρονης ιστορίας μας.
Τιμούμε σήμερα τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν με θάρρος ,πίστη και μεγαλείο ψυχής, για την υπεράσπιση της Πατρίδας, επιτυγχάνοντας το ακατόρθωτο,όταν ολόκληρη η Ευρώπη στέναζε κάτω από τη μπότα του ολοκληρωτισμού.
Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει όχι μόνο την αντίσταση ενός λαού ενάντια στις φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις του 1940 αλλά αποτελεί την πεμπτουσία του αγώνα για την επικράτηση της ελευθερίας της δημοκρατίας,της δικαιοσύνης,της προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Το «ΟΧΙ» του 40 δεν ήταν συμπτωματική εκδήλωση περιστάσεων, αλλά συνειδητή έκφραση πεποιθήσεων ριζωμένων από μακρούς αιώνες στα σπλάχνα του έθνους μας. Πολιτογραφημένη είναι από τρεις χιλιετίες η Ελευθερία στη μικρή μας χώρα .Εδώ υψώθηκαν δια μέσου των αιώνων τα λαμπρότερα τρόπαια του πνεύματος, του θριάμβου της δημοκρατίας.
Η θυσία των ηρώων του έπους του ’40 ,παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο και ο αγώνας τους είναι η παρακαταθήκη που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Μετά από 78 χρόνια η πολιτεία κατάφερε να πράξει το χρέος της στους ήρωες και τις οικογένειες τους που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών.Ήδη 673 Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι στα βουνά της Βορείου Ηπείρου δικαιώθηκαν και αναπαύονται εν ειρήνη.
Σήμερα είναι ημέρα τιμής και μνήμης αλλά και μέρα βαθιά περισυλλογής για τη δική μας ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και τις νεότερες γενιές. Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη,τις θυσίες των προγόνων μας και τις διαχρονικές μας αξίες ,ας αντλήσουμε τα απαραίτητα διδάγματα ώστε με ενότητα,πίστη και υπευθυνότητα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, έχοντας πάντα στο νου μας πως ο Ελληνικός λαός ξέρει και μπορεί να παλεύει μέχρι τέλους για τα ιδανικά και τις αξίες του.
 
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!
Ζήτω η Ελλάδα μας!
Χρόνια πολλά στους Έλληνες απανταχού της γης!