Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στο Σαρόκο «τιμούμε τους νεκρούς μας, συνεχίζοντας τους αγώνες τους»…

17 Νοέμβρη
16 Nov 2018 / 08:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σάββατο, ώρα 6 μ.μ., πλατεία Σαρόκο, με σύνθημα «τιμούμε τους νεκρούς μας, συνεχίζοντας τους αγώνες τους»… Το ραντεβού για την καθιερωμένη συγκέντρωση - πορεία

ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταπώς γνωστοποίησαν χθες, Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και Σύνδεσμος Ξενοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.
Στη σχετική ανακοίνωση, τα βέλη εξακοντίζονται κατά ΝΑΤΟ («όπου πηγαίνει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή») και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ («κυβέρνηση "σημαιοφόρος ΝΑΤΟ και ΗΠΑ"», «χωμένη ως το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς», «έχει κάθε λόγο να θέλει να σβήσει από τη μνήμη του λαού τα βαμμένα με αίμα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου» κ.λπ.).
Ειδική αναφορά γίνεται στην, όπως αναφέρεται «αντιλαϊκή πολιτική (του) κεφαλαίου» κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ και ΝΑΤΟ, που καθιστά «τον ταξικό αγώνα αντίστασης και αντεπίθεσης» μοναδική επιλογή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Σημειώνεται η ανάγκη «να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων» και για απαντήσεις «στους σημερινούς υμνητές της Χούντας». Και, εν κατακλείδι, ως εκ τούτων, υπογραμμίζεται πως «η φετινή επέτειος και διαδήλωση, αποκτούν από τις ίδιες τις εξελίξεις περιεχόμενο πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή… Με τη μαζική συμμετοχή στην πορεία και στις εκδηλώσεις και στο νησί μας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα στείλουν μήνυμα εναντίωσης στη μετατροπή της χώρας μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, που την καθιστά "μαγνήτη" επιθέσεων στο φόντο των πολύ οξυμένων ανταγωνισμών…»
Κάλεσμα και απ’ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
Ανακοίνωση, εξάλλου, για την επέτειο, εξέδωσε χθες και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Με παράλληλο κάλεσμα προς τους εργαζομένους όπως συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο (16-17/1).
Η εξέγερση του ‘73 αναφέρεται ως «ζωντανό ορόσημο των αρχών και των αξιών του ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή, σε έναν ελεύθερο κόσμο, με κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και ευημερία για όλους… Με μνήμες που καθημερινά γίνονται πιο επίκαιρες και σημαντικές και καθοδηγούν τους αγώνες που δίνουμε για ένα καλύτερο αύριο ως άνθρωποι, αλλά και, ειδικότερα, ως εργαζόμενοι… Συνδικάτα και πολίτες πρέπει να δώσουμε τον αγώνα και να αποτελέσουμε ανάχωμα, όταν τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις, αμφισβητήσεις και ανατροπές, ώστε να σταματήσουμε την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων που έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας…»