Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Δεν είμαστε ούτε φυγόδικοι, ούτε κακοποιοί!»

ΥΔΡΑΙΟΥ
21 Δεκεμβρίου 2018 / 16:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τι δήλωσε η επικεφαλής της «Κερκυραίων Δήμος» για την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την ατάκα «δεν είμαστε ούτε φυγόδικοι, ούτε κακοποιοί για να λειτουργούμε και να συνεδριάζουμε συνωμοτικά, με ειδοποίηση δύο ώρες πριν, με SMS» υποδέχτηκε η Μερόπη Υδραίου την έκτακτη, σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Όσο κατακριτέα είναι η παρεμπόδιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου από πολίτες, άλλο τόσο κατακριτέα και αντιδημοκρατική είναι η πρωτοφανής πρακτική της απερχόμενης δημοτικής αρχής, συνεχίζοντας να ευτελίζει το θεσμό και να παραβιάζει τους δημοκρατικούς κανόνες» πρόσθεσε η επικεφαλής της «Κερκυραίων Δήμος».
Χαρακτηρίζοντας «ψευδεπίγραφο» ένα συμβούλιο που «συνεδριάζει στα κρυφά, χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών» και προσθέτοντας για τον Κώστα Νικολούζο πως «έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι Δήμαρχος των πολιτών, τους οποίος φοβάται και απ’ τους οποίους κρύβεται. Μια Δημοτική Αρχή που δεν μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία του συμβουλίου με όρους τάξης και δημοκρατίας, οφείλει να απέλθει» συνέχισε.
Προτού, τέλος, καταστήσει σαφές ότι η παράταξή της θα απόσχει από «διαδικασίες που φθείρουν περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με το Δήμο και τη Δημοκρατία».