Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Δημ.Θέατρο η αποθήκη του Δικτύου Αλληλεγγύης

Δημαρχείο Κέρκυρας
30 Μαΐου 2016 / 14:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ιστορικό Δημαρχείο, η δεύτερη συνάντηση με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της Κέρκυρας, προκειμένου να δημιουργηθεί Δίκτυο Αλληλεγγύης.

Στην συνάντηση, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Ανδρέας Σκούπουρας, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους  των φορέων, ότι η κεντρική αποθήκη, που θα εφοδιάζεται από τους φορείς, θα στεγαστεί στο Δημοτικό Θέατρο και θα στελεχωθεί από μόνιμο υπάλληλο του Δήμου. Θα λειτουργήσουν επίσης και υποκαταστήματα σε Βορρά και Νότο.
Κατ'  αυτόν τον τρόπο θα συντονίζονται οι  ενέργειες ώστε να υπάρχει  άμεση ανταπόκριση,  σε περιπτώσεις  ανάγκης στήριξης,  εντός και εκτός Κερκύρας.
Αποφασίστηκε επίσης, οι φορείς και οι εθελοντικές οργανώσεις  που συμμετέχουν  στο Δίκτυο, με αφορμή την “παγκόσμια ημέρα  εθελοντή αιμοδότη” και  σε συνεργασία με τον οργανισμό   Equal Society - Κοινωνία Ίσων ευκαιριών,  να συμμετέχουν  στην διοργάνωση  του “πρώτου φεστιβάλ εθελοντισμού”   που θα πραγματοποιηθεί  στην Πάνω  Πλατεία στις 14 Ιουνίου.