Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Φεβρουάριος των... προκηρύξεων για προσλήψεις!

ΑΣΕΠ
02 Φεβρουαρίου 2019 / 16:45

ΑΘΗΝΑ. Σειρά προκηρύξεων στα σκαριά για μόνιμες προσλήψεις σ’ ένα ευρύ φάσμα εργασίας.

O Φεβρουάριος είναι πολύ πιθανό να αναδειχθεί ως ο μήνας της έκδοσης μεγάλων προκηρύξεων για την πρόσληψη μονίμων. Σύμφωνα με σημερινό (2/2) δημοσίευμα της ιστοσελίδας workenter.gr, πληροφορίες από διαφορετικές πηγές κατατείνουν στο ότι έως το τέλος του μήνα -εκτός απροόπτου- θα εκδοθούν 4 προκηρύξεις για την επιλογή συνολικά 5.280 νέων μονίμων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα
  • 150 στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία. Στέλεχος του ΑΣΕΠ τόνισε εμφανίστηκε να σημειώνει στο workenter ότι η επεξεργασία της προκήρυξης εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς.
  • 3.257 στους δήμους όλης της χώρας, μέσω του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Την Παρασκευή, (1/2), το βράδυ υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπ. Εσωτερικών εκτιμούσε ότι η προκήρυξη θα εκδοθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου. 1.116 στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Το υπουργείο Υγείας φέρεται έτοιμο να επαναπροωθήσει στο ΑΣΕΠ τη σχετική προκήρυξη.
  • 757 σε δήμους, ΔΕΥΑ και δημοτικούς οργανισμούς. Η επεξεργασία της προκήρυξης έχει ολοκληρωθεί από την οδό Πουλίου (έδρα ΑΣΕΠ).
Εξάλλου,  σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», το ΑΣΕΠ προετοιμάζει 5 νέες προκηρύξεις, για μόνιμες προσκλήσεις, τριετούς διάρκειας, η ανακοίνωσή των οποίων αναμένεται το προσεχές διάστημα. Συνολικά, αφορούν 169 προσλήψεις, στα εξής πεδία:

1. 76 θέσεις ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ (2 ΥΕ Νεκροτόμων του Υπουργείου Δικαιοσύνης , 9 του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής του ΟΑΕΔ, 8 της ΕΛ.ΣΤΑΤ, 49 ΠΕ,ΤΕ κατηγορίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), 3 στον ΕΟΜ, 1 στην Ιερά Μητρόπολη Τριφυλλίας - Ολυμπίας 1 του Επιμελητηρίου Λακωνίας και 3 θέσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
2. 2 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και 2 κλάδου ΠΕ4 Πληροφορικής στη Βουλή των Ελλήνων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
3. 2 θέσεις ΕΕΠ/ΠΕ Μηχανικών Του Υπουργείου Υγείας (7η ΥΠΕ Κρήτης), 6 θέσεων ΕΕΠ του Υπουργείου Υγείας (ΚΕΤΕΚΝΥ) και 1 θέσεως Ελεγκτή Ιατρού με 3ετή θητεία του ΟΑΕΔ.
4. 60 θέσεις ΔΕ κατηγορίας στην Τράπεζα της Ελλάδας με γραπτό διαγωνισμό.
5. 12 θέσεις ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας στη Βουλή.