Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτική εβδομάδα με καθηγητές και μαθητές από Ισπανία, Βουλγαρία και Ιταλία για το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σκριπερού

Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σκριπερού
05 Απριλίου 2019 / 10:59
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Tο Γυμνάσιο με Λ.Τ Σκριπερού υποδέχθηκε καθηγητές και μαθητές από Ισπανία, Βουλγαρία και Ιταλία στα πλαίσια

του διακρατικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ M.A.R.E . Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από 11  έως 17 Μαρτίου και με σύμμαχο τον καλό καιρό τα παιδία απόλαυσαν μια συγκλονιστική εκπαιδευτική εβδομάδα. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Μαθηματικά και νέες τεχνολογίες». Οι συντονιστές  Ηλιούδη Χριστίνα και Κωστάλης Κωνσταντίνος μαζί με την διευθύντρια του σχολείου Δουκάκη Άρτεμις  σχεδίασαν ένα πρόγραμμα που περιείχε σεμινάριο ρομποτικής , εργαστήρι στις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, παρουσιάσεις διακεκριμένων μαθηματικών κάθε χώρας, παιχνίδι γνώσεων με μαθηματικά (kahoot), κυνήγι θησαυρού στην πόλη  με γρίφους μαθηματικών. Το πρόγραμμα πλαισίωσαν  επισκέψεις σε μουσεία και τοπικές εταιρείες τροφίμων.
Όπως τόνισαν οι καθηγητές: «Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μάριο Μαγιολαδίτη και Γιώργο Κεφαλλωνίτη για τις παρουσιάσεις τους , στους αντιδήμαρχους Νίκο Κορακιανίτη και Σταμάτη Απέργη για το καλωσόρισμα στο δημαρχείο και στον κύριο Γιώργο Μαυρομμάτη για την όμορφη εμπειρία που είχαμε στο εργοστάσιο κουμ κουατ. Επίσης ευχαριστούμε τη διεύθυνση και το προσωπικό του παραρτήματος  της Εθνικής πινακοθήκης  για την εξαιρετική ξενάγηση και το Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας που είναι πάντα δίπλα μας .
Τέλος, τα συγχαρητήρια μας  σε όλους τους γονείς αλλά και ιδιαίτερα στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για την υποστήριξη αλλά και για τον γευστικότατο μπουφέ που προσέφεραν  στα παιδιά κατά τη διάρκεια τηες τελετής λήξης».
Το M.A.R.E θα συνεχίσει το ταξίδι του αμέσως μετά το Πάσχα! Επόμενος σταθμός , Ισπανία!
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.