Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο maitre, Τάσο Μοναστηριώτη, σήμερα 4/6 στις 17:00 στην Καμάρα

Τάσος Μοναστηριώτης
04 Ιουνίου 2019 / 07:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος Maitre – ένας υπέροχος άνθρωπος, ο Τάσος

Μοναστηριώτης.
Ο Τάσος υπήρξε αριστούχος μαθητής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.
Στην συνέχεια δούλεψε για λίγα χρόνια στην Αγγλία, για να γυρίσει αργότερα να εργαστεί στο Hilton της Κέρκυρας, (μετέπειτα Corfu Holiday Palace) μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν πάει στο νοσοκομείο με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο Τάσος πέρα από την άριστη επαγγελματική του κατάρτιση και τις απεριόριστες τεχνικές γνώσεις εστιατορικής τέχνης, υπήρξε πάνω από όλα ένας υποδειγματικός συνάδελφος, ένας ανιδιοτελής δάσκαλος για τους νεότερους, ένας φιλικός οικοδεσπότης για τους πελάτες, που με απεριόριστη ευγένεια, σεβασμό και ηθική συναναστρέφονταν όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν είναι τυχαίο πως από τα χέρια του σερβιρίστηκαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Μητροπολίτες, Πρωθυπουργοί, σπουδαίοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνθέτες, επιστήμονες και γενικότερα όλες οι εξέχουσες προσωπικότητες που πέρασαν κατά καιρούς από το Corfu Holiday Palace.
Η απώλεια του θα αφήσει τον ξενοδοχειακό κλάδο σαφώς φτωχότερο!!!!
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 17:00 στην Καμάρα.

Κωνσταντίνος Καραμπάτσος

"Η απώλεια ενός μαθητή, συναδέλφου αλλά και φίλου, ενός ανθρώπου με εξαιρετικά χαρίσματα όπως ήθος και αξιοπρέπεια, ενός αληθινού δασκάλου που πήρε κάτω από τις φτερούγες του ατελείωτες σειρές μαθητών για να τους προστατεύσει, να τους μάθει και να τους εμψυχώσει. Ήταν εκείνος που σε όλη του την επαγγελματική πορεία τίμησε και ανύψωσε το επάγγελμα που με πάθος αγάπησε. Οι απαράμιλλες γνώσεις, η συνέπεια και η βοήθεια που πρόσφερε σε όλους ήταν στοιχεία της προσωπικότητας του. Μιας προσωπικότητας που όλοι ευλαβικά ερχόμαστε να αποτίσουμε τιμή στον Άνθρωπο που δίδαξε τον σεβασμό, την εγκράτεια και το ήθος. 
Έφυγε ο Τάσος, ο δικός μας ο Τάσος
 
Δημήτρης Μπακύρας