Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανησυχία για πυρκαγιά στα δεμάτια απορριμμάτων του Λίβα

δεματοποιητής
24 Ιουλίου 2019 / 10:14

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Λίβα, εκεί που σήμερα βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες δεμάτια απορριμμάτων επισημαίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ενημέρωση για το θέμα έχει ήδη γίνει και στο πλαίσιο των συνεδριάσεων των Συντονιστικών Οργάνων Τοπικής Προστασίας για τις πυρκαγιές.

Ο κίνδυνος όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, αφορά την έναρξη πυρκαγιάς που σε δευτερόλεπτα θα επεκταθεί στο εύφλεκτο υλικό των δεμάτων και φυσικά στην γύρω περιοχή όπου υπάρχει βλάστηση.
Σημειώνεται πως τις εγκαταστάσεις του Λίβα επισκέφτηκαν πριν από αρκετές ημέρες ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η Εισαγγελέας κατά τη διάρκεια κοινής «αυτοψίας» που έγινε σε δασικές περιοχές του νησιού, Η περιήγηση αφορούσε και τις εγκαταστάσεις που λειτουργούν πάνω από 1,5 χρόνο στο Λίβα.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στο θέμα αυτό στάθηκε ο νέος Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης, μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του -Ε- και υποστήριξε πως θα πρέπει να κατασκευαστούν άμεσα ζώνες πυροπροστασίας στην περιοχή.
Ερμής Ζακύνθου