Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δημήτρης Μπιάγκης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μπιάγκης Δημήτρης
27 Σεπτεμβρίου 2019 / 09:13

«Η Ελλάδα, έχοντας όλες τις δυνατότητες να αναπτύξει κάθε μορφή τουρισμού και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο στην αύξηση του ΑΕΠ όσο και της απασχόλησης, θα πρέπει να αξιοποιήσει στο μέγιστο αυτές τις δυνατότητες, βασιζόμενη σ’ έναν ευρύτερο Στρατηγικό σχεδιασμό...» τονίζει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής και Υπεύθυνος Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού του ΚΙΝ.ΑΛ., Δημήτρης Μπιάγκης.

Ακολουθεί το μήνυμα του Βουλευτή Κέρκυρας:

«Η φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με θέμα «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους» συμβολίζει τον πολυσήμαντο και πολυεπίπεδο ρόλο του τουρισμού σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

Η σύνδεση της εργασίας με τον τουρισμό συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της απασχόλησης με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην αύξηση του ΑΕΠ της οικονομίας κάθε χώρας και στην διατήρηση της ισορροπίας του κοινωνικού ιστού.

Οφείλουμε, λοιπόν να υποστηρίξουμε μία αμφίδρομη σχέση μεταξύ εργαζομένων και τουριστικού κλάδου, προασπίζοντας ένα εργασιακό μοντέλο που θα στηρίζεται σε ανθρώπινες συνθήκες, με αξιοπρεπείς αμοιβές και παροχές, με εξειδικευμένους εργαζόμενους, με παιδεία, γνώσεις και διάθεση για προσφορά.

Οι τοπικές κοινωνίες,με την ανάδειξη των τοπικών πόρων και των πολιτισμικών αγαθών, εξελίσσονται, προοδεύουν, ευημερούν.

Η Ελλάδα, έχοντας όλες τις δυνατότητες να αναπτύξει κάθε μορφή τουρισμού και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο στην αύξηση του ΑΕΠ όσο και της απασχόλησης, θα πρέπει να αξιοποιήσει στο μέγιστο αυτές τις δυνατότητες, βασιζόμενη σ’ έναν ευρύτερο Στρατηγικό σχεδιασμό, με γνώμονα τον άνθρωπο, το σεβασμό του περιβάλλοντος και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών».