Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβληματισμός Γκίκα για την έλευση προσφύγων / μεταναστών στην Κέρκυρα

Γκίκας Στέφανος
30 Οκτωβρίου 2019 / 09:15

«Θεωρώ ότι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργηθούν, παρά θα λυθούν... Εξαιτίας της γειτνίασης της Κέρκυρας με την Ιταλία, εκτιμώ πως θα δημιουργηθεί νέο κύκλωμα ανεξέλεγκτης μεταφοράς μεταναστών...» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Ν.Δ.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τον προβληματισμό και την ανησυχία του σχετικά με τον καταμερισμό προσφύγων / μεταναστών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Ιονίων Νήσων, εξέφρασε ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανος Γκίκας.

Ο κος Γκίκας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο τοπικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ τόνισε πως είναι άλλο πράγμα η φιλοξενία κάποιων οικογενειών, και άλλο πράγμα είναι η δημιουργία μιας οργανωμένης δομής φιλοξενίας προσφύγων / μεταναστών.

«Η κυβέρνηση είναι αλήθεια ότι βολιδοσκοπεί όλα τα τουριστικά νησιά σε όλη την Ελλάδα για να διαπιστώσει σε πρώτη φάση αν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία, που να θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες», επεσήμανε ο Στέφανος Γκίκας, για να προσθέσει:

«Θεωρώ ότι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργηθούν, παρά θα λυθούν, πέραν των όσων έχουν ειπωθεί. Δηλαδή, εξαιτίας της γειτνίασης της Κέρκυρας με την Ιταλία, εκτιμώ πως θα δημιουργηθεί νέο κύκλωμα μεταφοράς μεταναστών ανεξέλεγκτα, καθώς η Κέρκυρα είναι και είσοδος, αλλά και έξοδος.

Είναι άλλο πράγμα να φιλοξενηθούν κάποιες οικογένειες με τα παιδιά τους με το καθεστώς φιλοξενίας προσφύγων και άλλο η δημιουργία της Κέρκυρας ως δομή φιλοξενίας μεταναστών, καθώς θα έχουμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση»,
κατέληξε ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία.