Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταψηφίστηκε η πρόταση Νεράντζη για απαγόρευση ΙΧ στο Μον Ρεπό

Μον Ρεπό
30 Οκτωβρίου 2019 / 14:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρόταση ψηφίσματος έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης "Κέρκυρα Ψηλά" για την απαγόρευση του καπνίσματος και την είσοδο αυτοκινήτων στο Μον-Ρεπό, στην τήρηση δηλαδή του νόμου.

Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό, ότι κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τα ιδιωτικά αυτοκίνητα "επιτρέπεται" ατύπως να μπαίνουν στον προαύλιο χώρο του Ανακτόρου του Μον Ρεπό και να παρκάρουν στους ελεύθερους χώρους μπροστά του. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης. Εκτός αυτής βέβαια, πράττει ο καθένας ...κατά συνείδηση, κατά τα νεοελληνικα ειωθότα.
Και το κάπινισμα συμφώνησαν και υπερφήφισαν ομόφωνα. Για την απογόρευση των ΙΧ, η πρόταση ψηφίστηκε μόνον από τους τρεις συμβούλους της παράταξης Νεράντζη και την Άντζελα Ρίγγα της παράταξης Σαρλή. Η αιτιολογία της αρνητικής ψήφου ήταν ότι δεν υπάρχουν ακόμα οι κατάλληλες υποδομές.   

Το προτεινόμενο ψήφισμα που καταψηφίστηκε
Ως εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί έχουμε υποχρέωση εκτός των άλλων να τηρούμε τους νόμους, και να ζητάμε από τους συμπολίτες μας να είναι νομοταγείς και συνεργάσιμοι. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το κάπνισμα και την είσοδο των αυτοκινήτων στον χώρο του ΜΟΝ ΡΕΠΟ.  Δεν μπορούμε να ζητήσουμε να εφαρμόσουμε τον νόμο, αυτό είναι αυτονόητο. Ζητάμε όμως να αποφασίσουμε απόψε κιόλας ότι μέχρι που να τοποθετηθεί μια μπάρα στην είσοδο του Μον Ρεπό, να ζητήσουμε από την υπηρεσία του Δήμου που φροντίζει για την φύλαξη του κτήματος, να μην επιτρέπει την είσοδο των οχημάτων.  Η νομοθεσία απαγορεύει την είσοδο οχημάτων , προβλέπει την εξασφάλιση πρόσβασης  για συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ, και δεν αποτελεί λόγο παράβασης της νομοθεσίας η έλλειψη χώρων στάθμευσης έξω από το ΜΟΝ ΡΕΠΟ.
Ζητάμε λοιπόν να τοποθετηθούμε και να αποφασίσουμε για :

  1. Μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες για τοποθέτηση μπάρας ή άλλου τρόπου ελέγχου της εισόδου αυτοκινήτων στον Ιστορικό χώρο.
  2. Προμήθεια μεταφορικού μέσου, φιλικού προς το περιβάλλον, και συμβατό με την νομοθεσία, για την μεταφορά ατόμων στον Ιστορικό χώρο.
  3. Μέχρι την υλοποίηση των παραπάνω, εφαρμογή του νόμου ζητώντας από την αρμόδια υπηρεσία την απαγόρευση των οχημάτων στον Ιστορικό χώρο.
  4. Αξιοποίηση του δημοτικού οικοπέδου απέναντι της εισόδου του Μον Ρεπό για κατασκευή χώρου στάθμευσης.
  5. Οριοθέτηση διαβάσεων στην είσοδο του Μον Ρεπό.