Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλοι θέλουν να σφίξουν το χέρι του Σάββα

φωτιά
19 Δεκεμβρίου 2019 / 18:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο δημοτικός υπάλληλος Σάββας Σιδερόπουλος που έσωσε την ζωή συμπολίτη μας κατά την πυρκαγιά στο Μαντούκι, έλαβε έπαινο από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στο Ιστορικό Δημαρχείο.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου δήλωσε πως η απονομή τιμητικού επαίνου ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος, αφού έπλεξε το εγκώμιο του Σάββα Σιδερόπουλου για τα γρήγορα αντανακλαστικά που έδειξε επισήμανε πως η στάση του πρεσβεύει γενναιότητα και ευθύνη. Όσον αφορά τις οικογένειες που επλήγησαν από την πυρκαγιά στο Μαντουκι, η Δήμαρχος δήλωσε πως θα προσφέρει την απαιτούμενη στήριξη.


 
Από την πλευρά του, ο Σάββας Σιδερόπουλος δεν θέλησε να πει πολλά, επισημαίνοντας πως το μυαλό όλων μας πρέπει να βρίσκεται στις οικογένειες που περνάνε δύσκολες στιγμές.
Η απονομή επαίνου από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας δεν ήταν η μόνη απονομή που έλαβε καθώς και οι συνάδελφοι του, απέμειναν τιμιτική πλακέτα για την περηφάνια που τους χάρισε με τη στάση του.


 
Ως γνωστόν, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, κι ενώ το πυροσβεστικό καλαθοφόρο στάθηκε αδύνατον να επιχειρήσει στη φωτιά στο Μαντούκι, ο Σάββας μπήκε ο ίδιος στο δημοτικό καλαθοφόρο. Μικρότερο, ευέλικτο και προσβάσιμο, με τους χειρισμούς του από πάνω, μπόρεσε να γλιτώσει τον Σάκη Καλούδη, που έστεκε στο βρεμένο και γλιστερό περβάζι, προσπαθώντας να σταθεί κι ενώ οι τοίχοι είχαν πυρώσει κι οι φλόγες έγλυφαν τα κατακαμένα ανοίγματα των παραθύρων. Η ταχύτητα της σκέψης και κυρίως το θάρρος του έκαναν τη διάσωση ευκολότερη πριν η στιγμή γίνει τραγική. Είχε προηγηθεί η απέλπιδα πτώση στο κενό της συζύγου και της κόρης του για να γλιτώσουν από τις φλόγες, που στο μεταξύ είχαν αποκλείσει κάθε άλλη έξοδο.