Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χριστουγεννιάτικη αύρα στην οδό Γκίλφορδ, με κέφι για όλους!

Πόρτα Ρεμούντα
22 Δεκεμβρίου 2019 / 17:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η οδός Γκύλφορδ στην Πόρτα Ρεμούντα είχε ανέκαθεν το χαρακτήρα γειτονιάς,

με μικρή επιχειρηματική δραστηριότητα στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια μια σειρά από επιχειρήσεις με διαφορετικό χαρακτήρα  και χρώμα που εμφανίστηκαν δειλά δειλά, φαίνεται να δίνουν μια άλλη πνοή στην περιοχή. Αυτό που σε ένα τουριστικό προορισμό όπως η Κέρκυρα αποτελεί κανόνα, δηλαδή η λειτουργία επιχειρήσεων μόνο το καλοκαίρι, εδώ αποτελεί εξαίρεση αφού η πλειοψηφία των καταστημάτων παραμένουν ανοιχτά όλη τη χρονιά.

Το νέο πρόσωπο της Γκύλφορδ δεν αποτελεί μόνο αποτέλεσμα εκσυγχρονισμού αλλά και κλίματος συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών, οι οποίοι υπογραμμίζουν «Η πλειοψηφία των καταστημάτων δραστηριοποιούνται εδώ όλη τη χρονιά, με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να αποκτούν ψυχολογία και δεσμούς μόνιμου κατοίκου». Ενώ συνεχίζουν τονίζοντας πως «οι πιθανές οχλήσεις που δημιουργούνται από τα μαγαζιά επιλύονται με κατανόηση».



Ένα παράπονο που εκφράζουν οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι ότι περιμένουν περισσότερη στήριξη από το Δήμο και το οικονομικό και εμπορικό Επιμελητήριο, σε η καθαριότητα, η συντήρηση του φωτισμού και η ανάπλαση στα κάθετα  καντούνια της γειτονιάς αφου είναι τα μόνα στη παλιά πόλη που δεν έχουν πλακόστρωση. Αυτό όμως δεν πτοεί επιχειρηματίες και κατοίκους που τα τελευταία πέντε χρόνια  διοργανώνουν μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις στην περιοχή. Απο εορταστικό στολισμό και χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτυ και μικρές συναυλίες με μουσικούς του δρόμου. Η αυτενέργεια των επιχειρηματιών έχει δημιουργήσει μια ζωντανή και εξελισσόμενη συνεργασία η οποία μπορεί να συμβάλει στον κοινό τους στόχο, μιας φωτεινής και καθαρής παραδοσιακής γειτονιάς με σύγχρονες αναφορές.

Φέτος, τα καταστήματα διοργανώνουν ακόμα μια διασκεδαστική φιέστα για μικρούς και μεγάλους το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων από τις 11:00 έως τις 14:00 με:

- Κουκλοθέατρο
- Αφηγήσεις παραμυθιών
- Face painting
- Εργαστήρι χριστουγεννιάτικου στολιδιού με το όνομα του κάθε παιδιού
- Εργαστήρι μυρωδάτου κουλουριού

και όλα αυτά περικυκλωμένα από τις μυρωδιές των φρέσκων λουκουμάδων και του αχνιστού φρέσκου ψωμιού, ενώ θα προσφερθούν και αναψυκτικά στους μικρούς φίλους.

Διοργάνωση:
Καλλιτεχνικό εργαστήρι - Αρμένη Αντωνία
Hair & Flair - Κομμωτήριο
Starenio - Bakery
Το παντοπωλείο του Βασίλη
Lily Fleur - Art, Weddings & Events
Kori Corfu - Ένδυση / Αξεσουάρ
Στάζει Μέλι - Γλυκοπωλείον

Το Τέταρτο Γράμμα- Χειροποίητα κοσμήματα
Locandiera- Guest House
Κρεοπωλείο ''Το συνοικιακόν"
Labrini Chantzara- Concept store

Φωτογραφίες: Στάθης Πιερρής