Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέος γύρος κινητοποιήσεων αγροτών ξεκινάει

Αγρότες
25 Ιουλίου 2016 / 11:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η νεοσύστατη Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Ιούλη, στις 9 π.μ., μπροστά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Αλυκές Ποταμού),

προβάλλοντας μεταξύ άλλων και τοπικά αιτήματα, όπως η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, η μείωση της τιμής στο νερό για τη λαϊκή και αγροτική κατανάλωση, η αποτελεσματική δακοκτονία σε όλο το νησί, η τοποθέτηση αγροτικών γιατρών σε όλα τα χωρία και βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, άμεση εξόφληση των επιδοτήσεων που περικόπηκαν.

Θυμίζουμε ότι οι διαδικασίες για την ίδρυση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας ολοκληρώθηκαν στις 13 Ιούλη και σ' αυτές πήραν μέρος οι μικρομεσαίοι ελαιοπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και ψαράδες. Η Ομοσπονδία υιοθετεί το πλαίσιο πάλης και συμμετέχει στο σχεδιασμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η Ομοσπονδία καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες «σε συμπόρευση με τα ταξικά σωματεία στην Κέρκυρα και σε ολόκληρη τη χώρα που στάθηκαν δίπλα μας σε όλους τους αγώνες, στα χωριά, στις πόλεις και στις Εθνικές Οδούς (...) Συμμετέχουμε στον πανελλαδικό αγωνιστικό δεκαήμερο της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Οι μικρομεσαίοι αγρότες προχωρούν σε νέο γύρο κινητοποιήσεων, με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων ανά περιοχή, με βάση τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που συνεδρίασε στις 9 Ιούλη στη Βέροια, με θέμα τα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς και το πρόγραμμα δράσης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να οργανωθεί αγωνιστικό δεκαήμερο στα τέλη Ιούλη, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν κινητοποιήσεις σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ανάλογα και με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή.