Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εφαρμογή των νέων κανόνων από σήμερα στα σούπερ-μάρκετ

Κορωνοϊός
16 Μαρτίου 2020 / 09:38
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εμφανή σημεία των εισόδων έχουν αναρτήσει τα πολυκαταστήματα τροφίμων τις ενημερωτικές ανακοινώσεις, για τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.



Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα μπήκε σε ισχύ η οδηγία του ΕΟΔΥ για την παρουσία ενός πελάτη ανά 10 τ.μ και σε απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Οι εργαζόμενοι στην πλειονότητά τους φορούν γάντια, όπως επίσης έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι πρώτοι πελάτες που φορούν μάσκα, ή χρησιμοποιούν μαντιλάκι για να κρατήσουν το καρότσι ή το καλαθάκι.






Αρκετά μεγάλα σούπερ μάρκετ έχουν αναθέσει σε υπαλλήλους να ελέγχουν την είσοδο, ενώ εκ μέρους των πολιτών παρατηρείται ένας σχετικός αυτοπεριορισμός.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επέκτασης ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις τροφίμων, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. 



Τον ίδιο αυτοπεριορισμό φαίνεται να επιδεικνύουν και οι πελάτες κεντρικών, πολυσύχναστων φαρμακείων.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.