Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με την Ένωση Πολυτέκνων συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αλ. Μιχαλάς

Πολύτεκνοι
01 Αυγούστου 2016 / 17:10

ΚΕΡΚΥΡΑ.Με τον Αντιπεριφερειάρχη Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέκο Μιχαλά συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολυτέκνων Κέρκυρας,

στο πλαίσιο κύκλου επαφών που έχει εγκαινιάσει εδώ και καιρό η Περιφέρεια με στόχο την απευθείας επαφή με όλους εκείνους τους συλλόγους και τους κοινωνικούς φορείς, που εκπροσωπούν ειδικές ομάδες του πληθυσμού ή προσφέρουν κοινωνικό έργο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ενημέρωσε τον κ, Μιχαλά για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολύτεκνους στην Κέρκυρα. Έγινε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση και ο κ. Μιχαλάς τόνισε ότι η Περιφέρεια ανοίγει σήμερα έναν ουσιαστικό διάλογο με τους πολυτέκνους  σε όλα τα νησιά του Ιονίου.
Στόχος είναι η δημιουργία μιας άτυπης Επιτροπής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, από μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων με τη συμμετοχή της ΠΙΝ, ώστε να γίνει επεξεργασία μιας σειράς ρεαλιστικών δράσεων και παρεμβάσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες των Ιονίων Νήσων. Οι δράσεις αυτές θα στοχεύουν στην ενδυνάμωση αλλά και την ανακούφιση των πολύτεκνων οικογενειών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΠΙΝ.
“Μέσα στο σχεδιασμό και τις προθέσεις μας είναι η  δικτύωση της πολύτεκνης οικογένειας με τις νέες Κοινωνικές Δομές που σχεδιάζει και θα λειτουργήσει με χρηματοδότηση της η ΠΙΝ σε όλα τα νησιά του Ιονίου” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αλ. Μιχαλάς και συνέχισε: “Ως Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών σχεδιάζουμε  για  πρώτη φορά να οργανώσουμε μια ειδική εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουμε για τα θέματα που απασχολούν τους πολύτεκνους και θα τιμήσουμε οικογένειες και μέλη πολύτεκνων οικογενειών που ξεχωρίζουν τόσο στα νησιά του Ιονίου όσο και ευρύτερα. Είναι υποχρέωση μας να αποτίνουμε φόρο τιμής σε αυτούς που αποτελούν τον  ισχυρό βραχίονα της κοινωνίας μας”.