Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπότροπος ο Μητροπολίτης Νεκτάριος για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων;

εισαγγελέας
12 Απριλίου 2020 / 18:18

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά την παρέμβαση και του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα όσα συνέβησαν στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Γραφείο του μετέβη Κυριακή βράδυ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δ. Λαμπρίδης για να επιληφθεί των παραβιάσεων των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).
 
Η τέλεση της λειτουργίας από τον Μητροπολίτη Νεκτάριο παρουσία εκπροσώπων των Αρχών κ.α. θεωρείται υπέρβαση των όσων προβλέπονται τόσο στις ΠΝΠ όσο και στην πρόσφατη σχετική απόφαση της Ιιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μάλιστα σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο Μητροπολίτης μπορεί να θεωρηθεί και υπότροπος ύστερα από τις πρόσφατο κάλεσμα που απηύθηνε στους πιστούς να στείλουν μήνυμα για μετακίνηση «6» και να πάνε στην εκκλησία να κοινωνήσουν! 
Μάλιστα και για την περίπτωση αυτή, παρά το γεγονός ότι στην συνέχεια ανασκεύασε με νεότερες δηλώσεις του, έχει συνταχθεί δικογραφία επίσης για παραβίαση των όσων προβλέπονται στις ΠΝΠ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα o υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.
 
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά. Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».
 
Μετά τα γεγονότα της Κυριακής των Βαΐων, στην παραβίαση των περιοριστικών μέτρων εμπλέκονται όσοι εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων για την λειτουργία και την τηλεοπτική της κάλυψη, βρέθηκαν στο ναό του Αγίου.
Ανάμεσα σ' αυτούς η δήμαρχος, Μ. Υδραίου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δ. Μεταλληνός.