Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απολυμάνσεις & ενημέρωση περί Covid19 στους καταυλισμούς Ρομά

Ρομά
13 Απριλίου 2020 / 13:53

Ξεκινά πρόγραμμα επαναλαμβανόμενων απολυμάνσεων στους καταυλισμούς των Ρομά από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων - Έγινε ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τα ατομικά μέτρα υγιεινής που πρέπει ν΄ ακολουθούνται απ΄ όλους

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Επαναλαμβανόμενες μικροβιακές απολυμάνσεις, απεντόμωση και μυοκτονία ξεκινούν σήμερα στους καταυλισμούς των Ρομά από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε συνέχεια σειράς πρωτοβουλιών και μέτρων, τα οποία λαμβάνει όλο αυτό το διάστημα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων:

«Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, υπάλληλοι του αρμόδιου τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου μετέβησαν στον καταυλισμό των Ρομά στον Άγιο Ιωάννη και προχώρησαν σε ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της λοίμωξης από τον κορονοϊό covid-19.

Η συγκεκριμένη ενημέρωση που πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου θα επαναληφθεί με συνεργασία του ΠΙΚΠΑ και άλλων φορέων, προκειμένου να τονιστούν τα μέτρα ατομικής και οικιακής υγιεινής που θα πρέπει να λαμβάνουν οι κάτοικοι του καταυλισμού.

Κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στον καταυλισμό του Αγ. Ιωάννη, τονίστηκε ότι αποτελεί βασική και πρωταρχική αναγκαιότητα η τήρηση των μέτρων που συνιστά ο ΕΟΔΥ, υπήρξε ένθερμη αποδοχή των έκτακτων μέτρων προστασίας από τους κατοίκους ως προς την συμβολή του Δήμου στην προσπάθεια διατήρησης ενός καλού υγειονομικού επιπέδου στους καταυλισμούς και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την δική τους συνεργασία».