Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδρούν στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, αυτοδιοικητικοί κ.α., στελέχη της ΝΔ

νοδε
03 Μαΐου 2020 / 20:09

Για αυθαίρετη κομματική λειτουργία κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κερκύρας της Ν.Δ., Γιάννη Κοντό. Γράφουν: «Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο οποίος δεν έχει συγκαλέσει εδώ και αρκετούς μήνες το κεντρικό κομματικό συλλογικό όργανο του νομού μας, προβαίνει στην έκδοση ανακοινώσεων, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί οι αρμόδιοι σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο»!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα, με συλλογικές διαδικασίες.
Ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα σημαίνει δικαίωμα στη διαφορετική άποψη, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών στελεχών της παράταξης διαφωνεί με το άρθρο 93 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που αφαιρεί από τους δήμους την αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων και θέτει σε κίνδυνο όλα όσα δρομολογήσαμε στην Κέρκυρα.
Συλλογικές διαδικασίες σημαίνει, σεβασμός στα Όργανα κι όχι ανακοινώσεις, που συνιστούν άσκηση προσωπικής πολιτικής και εκφράζουν μόνο τον συντάκτη τους.
Το χειρότερο είναι όταν αυτού του είδους οι ανακοινώσεις επιχειρούν ένα ‘’τσουβάλιασμα’’ δικαίων και αδίκων. Διότι, είναι απαράδεκτο να ‘’τσουβαλιάζουν΄΄ κάποιοι τις σημερινές δημοτικές αρχές, με ό,τι γινόταν στο παρελθόν και την αδυναμία που υπήρχε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η  Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ  με την συμμετοχή των μελών  που αποτελείται από τους δημάρχους του Νομού και έμπειρους αυτοδιοικητικούς μέσα σε έξι (6) μόνο μήνες, κατάφερε και έδωσε λύσεις σε δύο μεγάλα προβλήματα:
1ον) Δρομολόγησε τη διαδικασία μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη, απομακρύνοντας τον εφιάλτη των σκουπιδιών στους δρόμους της Κέρκυρας.
2ον) Ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και όλα είναι πλέον έτοιμα για να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης για την κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
Όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τη βοήθεια και τη συνεργασία της σημερινής κυβέρνησης. Για αυτό και είναι δύο φορές απαράδεκτο, το να εξομοιώνονται οι σημερινοί Δήμαρχοι  με τις πρακτικές του παρελθόντος και τις αδυναμίες των προηγούμενων διοικήσεων των ΦΟΔΣΑ, να προωθήσουν λύσεις στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο οποίος δεν έχει συγκαλέσει εδώ και αρκετούς μήνες το κεντρικό κομματικό συλλογικό όργανο του νομού μας, προβαίνει στην έκδοση ανακοινώσεων, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί οι αρμόδιοι σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο. Η στάση αυτή δεν είναι πολιτική, είναι αυθαίρετη και προσβάλλει όλα τα αιρετά μέλη της ΝΟΔΕ, οι οποίοι έχουμε εκλεγεί από τους συμπολίτες μας.  Όφειλε, τουλάχιστον, να είχε συνεννοηθεί με τους τρεις Προέδρους των ΔΗΜΤΟ (Βορρά, Μέσης και Νότου), που κατά ευτυχή σύμπτωση είναι και οι τρεις αυτοδιοικητικοί και γνωρίζουν, αφού τα βιώνουν καθημερινά, τα ζητήματα αυτά. Δεν μπορεί να δημοσιεύονται τέτοιες επιπόλαιες αστήρικτες και προσβλητικές ανακοινώσεις, που αδικούν τον συντάκτη τους, ο οποίος εμφανίζεται να αγνοεί την πραγματικότητα.
Οι υπογράφοντες: 
Βασίλης Μελίδης, Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Μέσης Κέρκυρας και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων,    
Γιώργος Σαγιάς, Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Νότιας Κέρκυρας και Αντιδήμαρχος, *
Δημήτρης Μεταλληνός, Τομεάρχης ΝΟΔΕ και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων 
Αλέξανδρος Σαμοίλης, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Π.Ε. Κέρκυρας.
Έλενα Βραδή, Αντιπρόεδρος  ΔΗΜ.Τ.Ο. Μέσης Κέρκυρας.
Αθανασία Πανάρετου. Γραμματέας ΔΗΜ.Τ.Ο  Μέσης Κέρκυρας 
Αντρέας Κρητικός, Μέλος ΔΗΜ.Τ.Ο Μέσης Κέρκυρας 
Νικόλαος Βασιλάκης,  Μέλος ΔΗΜ.Τ.Ο. Μέσης Κέρκυρας 
Μιχαήλ Θεριανός, Μέλος ΝΟΔΕ  Κέρκυρας 
Αικατερίνη Αλεξάνδρα Κόκκαλη, Γραμματέας  ΝΟΔΕ  Κέρκυρας 
Λούβρος  Σπύριδων, Μέλος  ΝΟΔΕ Κέρκυρας

* Στην σύντομη ανακοίνωσή του o Γ. Σαγιάς γράφει ότι με έκπληξη διαπίστωσε την ανακοίνωση που εκδόθηκε «με πρώτον υπογράφοντα, τον Μελίδη» και παρά τις επιφυλάξεις που διατηρεί (σ.σ. ο Σαγιάς) για το άρθρο 93 του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, δεν τον εκφράζει και δεν θα το υπέγραφε.