Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η TUI θα ξεκινήσει κρουαζιέρες ακόμα και με χαμηλότερη πληρότητα

tui
13 Μαΐου 2020 / 19:27

Καταργεί τα σελφ σέρβις. Θα κάνει τεστ covid κατά τη διάρκεια του πλου με περισσότερο ιατρικό προσωπικό. Θα επιδιώξει συνεργασία με όλα τα λιμάνια ώστε να μπορεί να γίνει άμεση διαχείριση πιθανού κρούσματος.

ΑΝΟΒΕΡΟ. Η TUI Group η οποία διαχειρίζεται και τις φίρμες TUI, Hapag-Lloyd και Marella, δήλωσε ότι οι αλλαγές θα ξεκινούν με την επιβίβαση, με νέα ερωτηματολόγια για την υγεία.
Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να ξεκινήσει με λιγότερους από 1.000 επισκέπτες σε κάθε πλοίο έως τις 31 Αυγούστου 2020, πράγμα που σημαίνει ότι τα μεγάλα πλοία της TUI, με χωρητικότητα έως 3.000 επιβάτες, θα ταξιδεύουν με περίπου το ένα τρίτο της, επιτρέποντας έτσι πολύ μεγαλύτερη απόσταση δημόσιους χώρους.
 
Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν την εξάλειψη των σελφ σέρβις. Οι δημόσιοι χώροι θα περιορίζονται επίσης στο ένα τρίτο της χωρητικότητάς τους. Μόνο 10 παιδιά θα επιτρέπονται στο Kids club στο πλοίο, δήλωσε η εταιρεία.
 
Επιπλέον, τα πλοία θα λειτουργούν σε αυτό που ο TUI ονόμασε OPP-3 (Επίπεδο πρόληψης εστίας επιπέδου 3), που σημαίνει συνεχή καθαρισμό των χώρων που αγγίζονται, κάθε 30 λεπτά ή λιγότερο. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει να έχει δυνατότητα διενέργειας τεστ COVID-19 στο πλοίο με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.
 
Η εταιρία θα συνεργαστεί στενά με λιμάνια για την ανάπτυξη κοινών διαδικασιών για τον χειρισμό τυχόν πιθανών περιπτώσεων COVID-19.