Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΡΤ3 στο 4ο Γυμνάσιο για τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού

4ο Γυμνάσιο
15 Ιουνίου 2020 / 11:32
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού "Κάν’ το ν’ ακουστεί" η Τελετή Βράβευσης θα γίνει αποκλειστικά τηλεοπτικά

με τη εξαιρετική ανταπόκριση που συνάντησε το αίτημα του 4ου Γυμνασίου στην δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ3 με ειδική τρίωρη παραγωγή το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 στις 10:00 πμ.


Η αναβολή της φετινής Τελετής Βράβευσης του Διαγωνισμού, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πλαίσιο δράσεων του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio στην Κέρκυρα 4 Απριλίου 2020, αποτέλεσε το γεγονός να αναζητηθεί άμεσα ο καλύτερος δυνατός τρόπος ανάδειξης του έργου των σχολείων, που φέτος δημιούργησαν ραδιοφωνικά και μουσικά με το σύνθημα "Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, Αγκαλιάζουμε τη Γη".  Για την τηλεοπτική παραγωγή έχουν συνδράμει μέλη των Κριτικών Επιτροπών, Καλλιτέχνες, Δημοσιογράφοι, στελέχη της εκπαίδευσης, αλλά και οι μαθητές/τριες από τα 25 τα σχολεία που βραβεύονται.
Την τελετή θα χαιρετήσουν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου κ. Αθηνά Μιχαηλίδου - Ευριπίδου και ο Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ κ. Πάνος Κουάνης.
Τo Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και ώρα 10:00 πμ, συντονίζουμε τους δέκτες μας στην ΕΡΤ3, ώστε να μάθουμε την τελική κατάταξη των συμμετοχών στις πρώτες θέσεις και να ακούσουμε και να δούμε τους πρωταγωνιστές του φετινού Διαγωνισμού, οι οποίοι με τα πρωτότυπα ραδιοφωνικά και μουσικά έργα τους τιμούν την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και εκπέμπουν σήμα κινδύνου, αγκαλιάζοντας τη Γη”.
Όπως τόνισαν οι καθηγητές: «Ειδικά για το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, αναμένουμε με λαχτάρα την επίσημη κατάταξή μας στα βραβεία, προσδοκούμε όλοι να δείτε την εκπομπή, γιατί μπορεί να έχουμε το πρώτο!!
Η Ομάδα των μαθητών:
Σπύρος Μπατάς
Σπύρος Βλάχος
Γιώργος Καρύδης
Μάγδα Τσιμπούλη
Νίκος Γρηγορίου
Παύλος Βαραγγούλης
Επίσης, πολλά συγχαρητήρια και στην άλλη ομάδας μας που διαγωνίστηκαν στη κατηγορία Τραγούδι με τους Χρήστο Φλώρο, Αγγελική Μακρή και Μαρία Ελένη Κασφίκη για την πολύ όμορφη συμμετοχή τους»
Υπεύθυνες των ομάδων ήταν η Διευθύντρια του Σχολείου Ελένη Βουσολίνου και η καθηγήτρια Μίνα Μοναστηριώτου.
Συμπαραστάτες μας ήταν ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.