Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Tα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής του Δήμου για την πανδημία

Κορωνοϊός
21 Αυγούστου 2020 / 14:09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με στόχο την παρακολούθηση των εξελίξεων της πανδημίας όπως διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα στην περιοχή μας και την ενημέρωση των δημοτών,

συγκροτήθηκε συμβουλευτική επιτροπή από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

Κατόπιν συζητήσεων, που προηγήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο,  άλλα και με επί μέρους συζητήσεις με τους Επικεφαλής των Δημοτικών  Παρατάξεων,   συγκροτήθηκε χθες σε σώμα η επιτροπή, προκειμένου να παρακολουθεί  με πιο άμεσο τρόπο την κατάσταση  σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας covid -19.
 
Πρόεδρος της επιτροπής είναι η  Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και αντιπρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Ανδρέας Σκούπουρας.

Τα μέλη της επιτροπής αποτελούνται από δημοτικούς συμβούλους της πλειονότητας των παρατάξεων, που ανήκουν στον υγειονομικό κλάδο. 
Συγκεκριμένα είναι οι:
1. Γιάννης  Τριανταφυλούδης (Κέρκυρα να ζεις), Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Κέρκυρας. 
2. Χρυσόστομος Μπούκας (Κερκυραϊκή Αναγέννηση - Φωνή), παθολόγος, τ. διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας.
3. Λευτέρης Μαρκάτης (Εκκίνηση) - πνευμονολόγος, γιατρός στο Νοσοκομείο Κέρκυρας
4. Σπύρος Πουλής (Κέρκυρα Αλλαγής), πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Στην επιτροπή επίσης συμμετέχουν οι Ιωάννης  Αλαμάνος, τεχνικός σύμβουλος ως ειδικός επιδημιολόγος,  ο  γιατρός εργασίας του Δήμου Χρήστος Γιάγκας και η Επόπτης Υγείας του Δήμου Κατερίνα Λάσκαρη.
 
Η Επιτροπή σε συνεργασία  με τους αρμόδιους φορείς θα παρακολουθεί  την εξέλιξη της πανδημίας όπως διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα στην περιοχή μας  και  θα ενημερώνει  τους Δημότες, στην ουσία  θα αποτελεί  τον συνδετικό κρίκο των δημοτών με τους φορείς που έχουν την ευθύνη για την αντιμετώπιση  του  covid -19

Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.