Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζήτησε την ενίσχυση με τεχνικό και διοικητικό προσωπικό

ηλεκτροδότηση
14 Οκτωβρίου 2020 / 18:19

ΑΘΗΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Ο Στ. Γκίκας ενημέρωσε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γιώργο Στάσση, για τα θέματα της ΔΕΗ που αφορούν στην Κέρκυρα, με τα πιο βασικά την άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και την αύξηση των κονδυλίων για τις εργολαβίες.

ΑΘΗΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Ζήτησε τη δημιουργία ενός επιπλέον υποσταθμού μεσαίας/υψηλής τάσης στο Σιδάρι. 
Επιπλέον, ο Βουλευτής παρουσίασε στον κ. Στάσση την ανάγκη αύξησης του κονδυλίου των εργολαβιών. Σημείωσε, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν γίνει, τα έργα που πρέπει να γίνουν την τριετία 2021-2024 αναμένεται να ξεπεράσουν τα έξι εκ. €.
Τέλος, συζητήθηκε το πολύ μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζει εδώ εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Ο κ. Γκίκας εξήγησε ότι το τοπικό κατάστημα λειτουργεί σήμερα με δύο μόνιμους και δύο έκτακτους υπαλλήλους, καθώς δεν έχουν αναπληρωθεί οι θέσεις υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν.
Παράλληλα, δεν επαρκεί ο αριθμός των τεχνιτών, για την αποκατάσταση των βλαβών. Δεδομένων δε των ιδιαιτεροτήτων του νησιού, μορφολογία εδάφους, έντονα καιρικά φαινόμενα, διάσπαρτοι οικισμοί, Διαπόντια Νησιά κλπ, αλλά και οι ιδιαιτερότητες της παλαιάς πόλης με την έλλειψη τριφασικών συνδέσεων, την ανάγκη υπογειοποίησης καλωδιώσεων κλπ, η αύξηση του υπηρετούντος μόνιμου τεχνικού προσωπικού πρέπει να είναι γενναία, συμπλήρωσε ο Στ. Γκίκας.