Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΟΕΒΕΚ: «Δώστε παράταση για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων»

ΟΕΒΕΚ
03 Nov 2020 / 13:40

Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με το αίτημα ολιγοήμερης παράτασης στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα στήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΟΕΒΕΚ).  Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Κώστας Κιτσάκης, προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με θέμα το πρόγραμμα στήριξης της Π.Ι.Ν. προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην επιστολή της η ΟΕΒΕΚ αιτείται ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων, προκειμένου να προλάβουν όλοι οι δικαιούχοι να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αναφέρει επί λέξει η επιστολή:

«Αξιότιμη κα Περιφερειάρχη,

Το ΔΣ της ΟΕΒΕΚ σας παρακαλεί για τις ενέργειες σας, προκειμένου να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων του προγράμματος για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων της ΠΙΝ.

Η ανάγκη για χρηματοδότηση κυρίως των πολύ μικρών επιχειρήσεων της ΠΙΝ είναι τεράστια, όμως ειδικά εκείνες που δεν υποστηρίζονται από μεγάλα λογιστικά γραφεία αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στην εμπρόθεσμη συλλογή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων, προκειμένου να τύχουν της δωρεάν χρηματοδότησης, την οποία έχουν απόλυτη ανάγκη προκειμένου να κρατηθούν ανοικτές.

Το ΔΣ εκτιμά ότι μια ολιγοήμερη παράταση δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τους στόχους του προγράμματος, που δεν είναι άλλοι από τη ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας.

Εν αναμονη των ενεργειών σας»