Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρούσματα, καραντίνα, αντιδράσεις

πανδημία
06 Nov 2020 / 18:28

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά του περιορισμού συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα το απόγευμα της Πέμπτης, με τους αστυνομικούς να τους αντιμετωπίζουν, γνωρίζοντάς τους ότι απαγορεύτηκαν δημόσιες συγκεντρώσεις.

- Οι περιφέρειες της Ιταλίας, Λομβαρδία, Πιεμόντε, Βαλέ Ντ 'Αόστα και Καλαβρία μπήκαν σε δεύτερη καραντίνα από την Παρασκευή.

- Η Ουγγαρία θα προσπαθήσει να αποφύγει το κλείσιμο των σχολείων της για όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά οι νοσοκομειακές θεραπείες μπορεί να χρειαστεί να ξαναπρογραμματιστούν λόγω της εισαγωγής μεγάλου αριθμού ασθενών με ιό, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

- Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αφαιρέσει τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία από τον κατάλογο των «ασφαλών» χωρών. Οι ταξιδιώτες που φτάνουν από τη Γερμανία και τη Σουηδία θα πρέπει να απομονωθούν από τις 4 π.μ. τοπική ώρα το Σάββατο και στις 4 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή από τη Δανία.

- Η Σουηδία ανέφερε 4.034 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό από την έναρξη της πανδημίας.

- Η Ιρλανδία αναφέρει ότι είναι προσηλωμένη να ελέγξει το δεύτερο κύμα λοιμώξεων έως την 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Philip Nolan, πρόεδρο της Ιρλανδικής Συμβουλευτικής Ομάδας Επιδημιολογικών Μοντελοποιήσεων.

- Το Πεκίνο έχει προσθέσει τη Γαλλία στη λίστα απαγόρευσης ταξιδιών για μη Κινέζους ξένους επισκέπτες καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη.

- Στο Ηνωμένο Βασίλειο, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ έριξαν περίφραξη που είχαν εγκατασταθεί γύρω από τις αίθουσες διαμονής τους, λέγοντας ότι ένιωθαν «φυλακισμένοι». Το πανεπιστήμιο ζήτησε συγγνώμη αργότερα.

- Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά του περιορισμού συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα το απόγευμα της Πέμπτης, με τους αστυνομικούς να τους αντιμετωπίζουν, γνωρίζοντάς τους ότι απαγορεύτηκαν δημόσιες συγκεντρώσεις.

- Η Ρουμανία πρόκειται να επιβάλει μια νυχτερινή απαγόρευση και να κλείσει όλα τα σχολεία για 30 ημέρες από τη Δευτέρα για να επιβραδύνει της εξάπλωσης του ιού.

- Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP Valentino Rossi, ο οποίος έχασε δύο αγώνες εξαιτίας του ιού, έχει εκκαθαριστεί για να ταξιδέψει στην Ισπανία αφού η τελευταία του δοκιμή επέστρεψε αρνητική.