Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Νεφροπαθών Κέρκυρας: Καλή η πρόσληψη νεφρολόγου, λείπει ακόμα αγγειολόγος

Νοσοκομείο Κέρκυρας
30 Δεκεμβρίου 2020 / 11:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καλωσορίζει την νέα νεφρολόγο στο Νοσοκομείο ο Σύλλογος Νεφροπαθών Κέρκυρας, υπενθυμίζει ωστόσο την εκκρεμότητα της πρόσληψης αγγειολόγου- αγγειοχειρουργού

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Νεφροπαθών ανακοίνωσε:

«Θετική εξέλιξη η πρόσληψη επικουρικής νεφρολόγου στο Γ.Ν.Κέρκυρας. Ευχόμαστε στην νέα ιατρό καλή σταδιοδρομία στο ξεκίνημα της καριέρας της με τις επιστημονικά σημαντικές εμπειρίες που θα αποκτήσει στο δημόσιο νοσοκομείο μας!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι  οι διοικήσεις έχουν υιοθετήσει την επικουρικότητα ως λύση  των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. Ο Σ.Ν.Κ. έχει επανειλημμένα τονίσει την προβληματική αυτής της πρακτικής. Οι  οποίες συνέπειες φυσικά αφορούν τους χρονίως πάσχοντες νεφροπαθείς και όχι τις εκάστοτε πολιτικές-κομματικές διοικήσεις.

Θυμίζουμε  λοιπόν  με την ευκαιρία την κρίσιμη έλλειψη αγγειολόγου- αγγειοχειρουργού που μετατρέπει τους νεφροπαθείς σε ιατρικούς μετανάστες - επαίτες της καλής  θέλησης και όχι  θεσμικά ασφαλείς (μην έχοντας την δυνατότητα στο νησί μας να έχουν την θεραπεία που χρειάζονται) στο δημόσιο νοσοκομείο μας έστω και με επικουρικό αγγειολόγο! Αναμένουμε τις ενέργειες της διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση....».