Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Επιβεβλημένη η δημόσια συγγνώμη όσων εκμεταλλεύονται την κοινωνική τους θέση ή την επαγγελματική τους ιδιότητα

Εμβολιασμοί
04 Φεβρουαρίου 2021 / 18:57

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΟΥΛΕΥΤΗ). Ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Αλέξανδρος Αυλωνίτης

σε δήλωσή του, σχετικά με τα δυσάρεστα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Κέρκυρα γύρω από τον εμβολιασμό του τοπικού πληθυσμού αναφέρει:
 
«Σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, ένα ζήτημα ζωής και θανάτου στην κυριολεξία όπως αυτό της διαχείρισης της υγειονομικής πανδημίας και ειδικότερα, των εμβολιασμών του πληθυσμού της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ ολιγωρεί, κάνει σοβαρά λάθη και εκτρέφει το πελατειακό της κράτος.
 
Υποσχέσεις παντού και σε όλους που όχι μόνον δεν εκπληρώνονται αλλά καθιστούν την αδικία και την ανισότητα καθεστώς. Καθυστερημένες αποφάσεις τήρησης αυστηρών μέτρων αλλά, ταυτόχρονα υπέρμετρη αυταρχικότητα, νοσοκομεία και υγειονομικό προσωπικό που στενάζει από τις συνθήκες εργασίας παραδομένοι στο έλεος της πανδημίας, εμβολιασμοί με άναρχο και προσβλητικό τρόπο απέναντι σε εργαζόμενους σε μαζικούς χώρους, γηραιότερους και ευπαθείς ομάδες χωρίς ίχνος εφαρμογής των επιστημονικών πρωτοκόλλων.
 
Ένα σύστημα όπου το κακό παράδειγμα, από την αρχή καλά κρατεί με τη γνωστή και μη εξαιρετέα ανομία να βασιλεύει, τη μη τήρηση των υγειονομικών διαδικασιών και την κάστα των ημετέρων της ΝΔ σε εξέχουσα, περίοπτη και διακριτή θέση.
 
Το νησί μας, δεν αποτέλεσε την εξαίρεση για το σύστημα αυτό. Τα όσα έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες δεν τιμούν τους πρωταγωνιστές τους, ενώ προκαλούν ευθέως την γονατισμένη από την υγειονομική κρίση τοπική μας κοινωνία.
 
Η δημόσια συγγνώμη και η οικειοθελής παραίτηση όσων διοικούν κρατικές υπηρεσίες και όσων εκμεταλλεύονται την κοινωνική τους θέση ή την επαγγελματική τους ιδιότητα δεν είναι μόνο χρήσιμη, αλλά και επιβεβλημένη ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους πολίτες που δοκιμάζονται από κάθε άποψη, όταν μάλιστα δεν υπηρετείται το γενικό καλό, αλλά το ειδικό συμφέρον φίλων και ημετέρων».