Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φωτιστικά στοιχεία LED βάζει στη θέση των παλιών, ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας

LED
10 Μαρτίου 2021 / 16:34

Σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια έχουν ήδη πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις αλλαγής σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Νότιας Κέρκυρας). Σε σταδιακή αντικατάσταση παλιών λαμπτήρων με LED προχωρά ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας. Με το έργο αυτό βελτιώνεται ουσιαστικά ο δημοτικός φωτισμός, μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη και παράλληλα καταναλώνοντας ασύγκριτα μικρότερες ποσότητες ενέργειας.

Όπως ενημερώνει ο ανιδήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Σωκράτης Ανδριώτης, σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια έχουν ήδη πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις αλλαγής  σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας.

«Στόχος μας είναι να γίνει αντικατάσταση του συνόλου των παλαιών φωτιστικών λαμπτήρων έτσι ώστε να βεβαιωθεί η ποιότητα του οδοφωτισμού σε όλη την έκταση του δήμου μας. Παράλληλα μειώνεται το κόστος συντήρησης του δικτύου καθώς τα φωτιστικά LED έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Προτεραιότητα δόθηκε αρχικά σε κεντρικούς δρόμους όπου τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά λόγω της παλαιότητας του φωτισμού. Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που τα φωτιστικά ήταν εντελώς κατεστραμμένα».

Σημειώνεται ότι δεν αντικαθίστανται οι λαμπτήρες αλλά συνολικά τα φωτιστικά στοιχεία.